بازار مرغ تعریفی ندارد ، بحران کرونا عامل اصلی زیان مرغداران

به گزارش تعطیلات رو، حجت گفت: هم اکنون مرغداران به سبب بحران کرونا و مازاد فراوری در فروش هر کیلو مرغ 3 هزار تومان متضرر هستند.

بازار مرغ تعریفی ندارد ، بحران کرونا عامل اصلی زیان مرغداران

بزرگ حجت عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی کشور در گفت وگو با خبرنگار ، با اشاره به اینکه بازار مرغ تعریفی ندارد، اظهار کرد: امروز متوسط قیمت هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری 6 هزار و 400 تومان و مرغ آماده به طبخ در خرده فروشی ها 9 هزار و 750 تومان است.

وی اضافه نمود: با توجه به تداوم فرایند فعلی خرید مرغ از سوی پشتیبانی امور دام بعید است که اتفاق خاصی در بازار اتفاق بیفتد، از این رو انتطار می رود خرید مرغ با سایز بالا در دستور کار قرار گیرد.

حجت ادامه داد: تا زمانیکه دستور معاون امور دام مبنی بر خرید مرغ با وزن بالا در دستور کار قرار نگیرد، کماکان زیان 3 هزار تومانی مرغداران در فروش هر کیلو مرغ ادامه خواهد داشت.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه تامین مرغ مورد احتیاج خانوار در ماه رمضان دچار چالش خواهد شد، خاطرنشان کرد: در شرایط فعلی، مرغداران نقدینگی لازم برای جوجه ریزی واحد های خود را ندارند، از این رو دولت به وسیله صندوق های کشاورزی باید نسبت به پرداخت اعتبار با بهره پایین اقدام کند تا تامین مرغ مورد احتیاج ماه رمضان دچار چالش نگردد.

نحوه خرید پشتیبانی امور دام تاثیری به حال مرغداران نداشت

به گفته وی، پشتیبانی امور دام طی 10 روز گذشته خرید مازاد مرغ از سطح بازار را شروع نموده، اما تا به امروز این موضوع تاثیری بر فرایند قیمت در بازار نداشته است.

حجت ادامه داد: هم اکنون پشتیبانی امور دام به جای خرید مرغ زنده، اقدام به خرید مرغ شیرینگ پک شده می نماید که امکان این کار برای فراوریکننده وجود ندارد.

عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی با انتقاد از نحوه خرید مرغ مازاد مرغداران خاطرنشان کرد: علی رغم فصل جوجه ریزی، اما قیمت هر قطعه جوجه یکروزه به سبب کاهش انگیزه مرغداران به 500 تومان کاهش یافته است.

حجت با تاکید بر حمایت همه جانبه دولت از مرغداران گفت: در شرایطی که بحران کرونا و قرنطینه خانگی تقاضا برای خرید مرغ را کاهش داده است، لذا این امر در کنار مازاد فراوری منجر به افت قیمت جوجه و مرغ در بازار شده است.

حجت با انتقاد از نحوه قرارداد پشتیبانی امور دام با مرغداران خاطرنشان کرد: با توجه به آنکه دولت در خرید شیر، شیرخام را از دامداران خریداری می نماید و تقاضای شیر پاستوریزه را ندارد یا در مورد محصول گندم، گندم فراوریی کشاورزان را خریداری می نماید، از این رو انتظار می رود پشتیبانی امور دام، مرغ زنده را خریداری کند.

این مقام مسئول با بیان اینکه تزریق پول پشتیبانی امور دام به مرغداران تاثیری در بهبود شرایط بازار ندارد، گفت: علی رغم شروع خریدمازاد محصول فراوریی، اما نرخ هر کیلو مرغ 800 تومان کاهش یافته است که این امر مستلزم بازنگری در نحوه خرید است.

این مقام مسئول یکی دیگر از مسائل مرغداران را متن قرارداد پشتیبانی امور دام خاطرنشان کرد و گفت: متن قرارداد پشتیبانی امور دام به گونه ای است که سازمان تامین اجتماعی و مالیات درصد بالایی را به سبب این قرارداد از مرغداران دریافت می نماید که این 2 عامل موجب شده قیمت مرغ در سطح بازار همچنان پایین باشد.

وی ادامه داد: روزانه پشتیبانی امور دام یک هزار تن تا یک هزار و 200 تن مرغ مازاد مرغداران را از سطح بازار جمع آوری می نماید، در حالیکه انعقاد قرارداد مستقیم با مرغدار تاثیر بیشتری در کاهش زیان مرغداران دارد.

حجت قیمت واقعی هر کیلو مرغ زنده را 9 هزار و 500 تومان و مرغ آماده به طبخ 13 هزار و 500 تا 14 هزار تومان خاطرنشان کرد و اضافه نمود: عرضه با نرخ فعلی بیانگر زیان 3 هزار تا 3 هزار و 500 تومانی مرغداران در فروش هر کیلو مرغ است که با احتساب میزان جوجه ریزی، مرغداران در طول یک ماه 750 میلیارد تومان از محل فروش مرغ متضرر شدند.

به گفته وی، با استمرار فرایند فعلی قیمت پیش بینی می گردد که نرخ مرغ به سبب کمبود عرضه از 20 فروردین به بعد با فرایند افزایشی در بازار روبرو گردد.

این مقام مسئول میزان جوجه ریزی در ماه های دی و بهمن را 14 میلیون قطعه خاطرنشان کرد و گفت: بنابر آمار میزان جوجه ریزی نسبت به سال های قبل حداقل 15 میلیون قطعه بالاتر است که این امر در کنار فراگیر شدن کرونا، تعطیلی مهمانی و لغو سفر را عامل اصلی زیان انباشت مرغداران دانست.

عضو هیئت مدیره اتحادیه گوشتی با اشاره به اینکه مرغداران با کمبود شدید نهاده ذرت روبرو هستند، اظهار کرد: در حال حاضر قیمت هر کیلو ذرت به سبب کمبود عرضه 2 هزار تا 2 هزار و 400 تومان است که امیدواریم هر چه سریع تر حواله ذرت از سوی پشتیبانی امور دام اعلام گردد.

وی در سرانجام توضیح داد: اگر پشتیبانی امور دام به صورت عاجل اقدام به توزیع ذرت و کنجاله سویا به وسیله تشکل ها کند و در کنار این موضوع به امرخرید تضمینی مرغ بپردازد، بحران فعلی مرتفع می گردد.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتشار: 4 خرداد 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: tatilatro.ir شناسه مطلب: 976

به "بازار مرغ تعریفی ندارد ، بحران کرونا عامل اصلی زیان مرغداران" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بازار مرغ تعریفی ندارد ، بحران کرونا عامل اصلی زیان مرغداران"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید