طرز رفتار صحیح با بچه ها فضول و خبرچین

به گزارش تعطیلات رو، خبرچینی و فضولی در کار دیگران از سنین کودکی در خردسالان دیده می گردد. بچه ها در سنین 8 تا 9 سالگی از خبرچینی و پخش شایعه برای تاثیرگذاری در گروه همسالان خود استفاده می نمایند. آن ها فکر می نمایند با این کار در میان دوستانشان محبوب تر می شوند.اما صحیح ترین نحوه برخورد با کودک فضول و خبرچین چیست؟ نحوه برخورد با کودک فضول و خبرچین تاثیر زیادی در تبدیل نشدن این رفتار به عادت در بزرگسالی دارد.

طرز رفتار صحیح با بچه ها فضول و خبرچین

با ما همراه باشید و با تور ارزان چین از شگفت انگیزترین کشور دنیا دیدن کنید بر روی دیوار چین سلفی بگیرید، از قصر ممنوعه دیدن کنید و در خیابان شانگهای پیشرفته ترین آسیا قدم بزنید.

بچه ها فضول و خبرچین:

به گزارش خبرنگاران به نقل از بیتوته ، همه ما روزی کودک بودیم و همواره سعی می کردیم که کنجکاو باشیم. کنجکاوی یکی از ویژگی فرزند سالم و باهوش می باشد. در صورتی که کمی کودک را آزاد تر بگذاریم این کنجکاوی بیشتر می گردد و ممکن است به خبرچینی و فضولی تبدیل گردد.

اگر فضولی در بچه ها مورد توجه و رسیدگی قرار نگیرد، با عظیم تر شدن کودک، این عادت در او شکل گرفته، ریشه می دواند و منشا رفتار های ناپسندی گردد بنابراین با آگاهی و رعایت صحیح ترین نحوه برخورد با کودک فضول و خبرچین از این موضوع جلوگیری کنید.

علت فضولی و خبرچینی بچه ها:

بچه ها به دلایل مختلفی خبرچینی مینمایند. بیشتر آنها نمیدانند اینکار اشتباه است و نباید تکرار نمایند و معمولا انگیزه های متفاوت بچگانه دارند مثلا بعضی از انگیزه های بچه ها برای خبرچینی کردند عبارتند از : ناراحت و عصبی شدن از کسی مثل خواهر، برادر، مادر ، پدر و ... یا حس حسادت به برادر یا خواهر یا یکی از دوستان خود ، که والدین باید با توجه به هر انگیزه کودک رفتار مناسب از خود نشان دهد.

رفتار با بچه ها فضول و خبرچین:

- با وجود اینکه بچه ها با سوالات بی خاتمه خود شما را درمانده می نمایند! اما هرگز از کودک نخواهید که ساکت گردد. این رفتار موجب اضطراب کودک و ایجاد احساس ناامنی در او می گردد. حتی ممکن است کودک به قدری بترسد که دیگر برای پرسیدن سوال هایش به شما مراجعه نکند.

- در خصوص خبرچینی، پیرامون اینکه در چه مواردی می توان با دیگران صحبت کرد و در چه مواردی نمی توان، با کودک مصاحبه کنید. نقش بازی کنید، تا کودک از صندلی خود درک کند که از پخش چه خبر هایی راضی می گردد و پخش چه خبر هایی را دوست ندارد.

- فضولی کودک را نادیده نگیرید. دقت کنید که چه زمان هایی کودک بیشتر فضولی می نماید و به دنبال دلیل این کار او در شرایط محیط و زندگی خود باشید.

- برای او معین کنید که در هنگام صحبت عظیمترها نباید میان حرف هایشان بپرد و باید ساکت باشد. برای ورود به اتاقی که در آن بسته است باید در بزند و اجازه بگیرد و به موبایل و وسایل شخص دیگران دست نزند. به کودکتان هشدار دهید که نباید این قوانین را زیر پا بگذارد، چرا که عواقب سنگینی برایش خواهد داشت.

- سوالاتی مانند چرا شب می شه؟ چرا آدم ها دو تا پا دارند؟ و از این دست سوالات طبیعی و بی اشکال است. اما سوالاتی مثل چه کسی زنگ زد؟

- با کی حرف می زدی؟ بابا کجا رفت؟ مرز میان کنجکاوی و فضولی هستند. دقت کنید و ببینید این سوالات از چه نوعی هستند. بسیاری اوقات این سوالات ریشه در اضطراب دارند؛ مثلا او نگران جدایی از شما یا سلامتی شماست که با جواب های کلی و اطمینان دادن به کودک و اینکه همه چیز خوب است، حل خواهد شد.

- اگر مطالبی که کودک در جمع مطرح می نماید، کم اهمیت یا بی اهمیت است؛ برای مثال وقتی می گوید: شام چی خورده ایم یا دیروز کجا رفته ایم و… هیچ واکنشی نشان ندهید.

- وقتی کودک رازهای خانواده را مطرح می نماید واکنش شدید نشان ندهید بلکه او را از جمع بیرون ببرید و او را از نظر خودتان آگاه کنید؛ مثلا بگویید: من

- خیلی ناراحت می شوم وقتی مسائل خصوصی زندگیمان جلوی بقیه مطرح می گردد یا در همان موقع با یک نگاه جدی (بدون هیچ صحبتی) برای چند ثانیه به او نگاه کنید. به هیچ وجه از روش های نصیحت، عصبانیت، تهدید، تنبیه و… به ویژه در حضور جمع استفاده نکنید.

- وقتی کودک د رحال خبرچینی کردن است توجه او را به چیزهای دیگر جلب کنید.

- در خصوص خبرچینی با او صحبت کنید و به او بیاموزید از روش های دیگر برای جلب توجه و افزایش محبوبیت خود نزد دیگران استفاده کند.

منبع: جام جم آنلاین
انتشار: 25 بهمن 1399 بروزرسانی: 25 بهمن 1399 گردآورنده: tatilatro.ir شناسه مطلب: 1500

به "طرز رفتار صحیح با بچه ها فضول و خبرچین" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز رفتار صحیح با بچه ها فضول و خبرچین"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید