آشنایی با برج های پتروناس مالزی
به گزارش تعطیلات رو، نمیشود کسی به کوالالامپور سفر کرده باشد و با برج های دوقلوی پتروناس مالزی عکس سلفی نگرفته باشد، این نماد مرتفع مالزی با این شمایل در دنیا بیهمتاست و بلندترین برج های دوقلوی حال حاضر دنیا هستند، در ادامه میخواهیم بیشتر در مورد برج های دوقلوی کوالالامپور بدانیم.

مالزی کشوری با مردمان خونگرم و فرهنگی غنی است که علیرغم رشد و توسعه در ابعاد مدرن و امروزی به خوبی توانسته زیباییهای زیستمحیطی خود را حفظ کند؛ این کشور ترکیبی از فرهنگهای مالایی، هندی، چینی، عربی، اروپایی، پراناکان و فرهنگهای دیگر است و در سراسر خاک این کشور در کنار مساجد و کلیساها، معابد گوناگون دیگری نیز به چشم میخورند.
در تور مالزی گردشگران مختلف با هر نوع ذائقه غذایی قادرند به همان روال گذشته غذا و نوشیدنی صرف کنند - در واقع این مسئله به خوبی روشن است که افراد از حق انتخاب انواع مختلفی از خوراکها و نوشیدنیها برخوردارند. دستفروشان دورهگرد گاهی اوقات با پای پیاده، دوچرخه، سه چرخه، موتورسیکلت و خودروهای ون، به فروش غذاهای مختلف میپردازند. دکههای غذافروشی در پیادهروها و کنار خیابانها صف کشیدهاند؛ برخی دیگر نیز حتی در بخش کوچکی از مغازهها، بازارها، رستورانهای مجهز به تهویه هوای مطبوع و یا صحنهای بزرگ خوراک که در مراکز خرید وجود دارند، به فروش غذا مشغول هستند.
مهمتر اینکه، جاذبههای گردشگری گوناگونی در تور مالزی وجود دارد که از شهرت جهانی برخوردارند و خود این امر موجب میشود تا سفر به این کشور به تجربهای بسیار ارزشمند و جذاب برای گردشگران تبدیل گردد. وقتی به خاک این کشور کوچک واقع در جنوب شرقی آسیا وارد شدید، حتماً به یاد داشته باشید که از مکانهای گردشگری مشهور آن بازدید کنید - از مرتفعترین برج دوقلوی جهان دیدن کنید، در آبهای بکر ساحل شرقی پولائو ردانگ (Pulau Redang) غواصی کنید، یک راست به سمت قله کوه کینابالو حرکت کنید و از حضور در ارتفاعات کامرون، منطقه ای با آب و هوایی خنک، لذت ببرید.
برجهای دوقلوی پتروناس (کوالالامپور) (Petronas Twin Towers)
زمانی برجهای دوقلوی پتروناس مرتفعترین ساختمان های جهان به شمار میرفتند. در حال حاضر این سازه دوقلوی جهان، ساختمان 88 طبقهای است که سزار پلی و همکارانش آن را طراحی کردهاند. این ساختمان ها در طبقه 41 و 42 اُم (175 متر بالاتر از سطح خیابان) بوسیله یک پل هوایی 58 متری دو طبقه به یکدیگر متصل شدهاند.
برجهای دوقلوی پتروناس، با ارتفاع 452 متری، سالها به عنوان مرتفعترین برج دوقلوی جهان محسوب میشدند تا زمانی که در سال 2004 برج تایپه 101 با ارتفاع 508 متر ساخته شد. در حال حاضر، برج خلیفه دبی (که در سال 2010 افتتاح گردید)، به عنوان بلندترین ساختمان جهان شناخته میشود. برجهای دوقلوی پتروناس، واقع در مرکز شهر کوالالامپور، با الهام از معماری اسلامی ساخته شدهاند. این دو برج در درجه اول مرکز ستاد شرکتهای بزرگی همچون کمپانی پتروناس و دفاتر دیگر به شمار می روند.
در سال 1998، زمانی که روند ساخت برجهای دوقلوی پتروناس به پایان رسید، این دو برج به عنوان مرتفعترین ساختمان جهان معرفی شدند. ارتفاع این برج دوقلو حتی از برج ویلیس 442 متری واقع در شیکاگو ایالات متحده آمریکا نیز بلندتر بود. در جوار برجهای دوقلوی پتروناس، مرکز خرید شیک سوریا کیالسیسی (Suria KLCC) قرار دارد که تا حد زیادی توجه گردشگران را به خود جلب کرده است.
برج شماره یک، به طور کلی در دست شرکت نفت پتروناس دولت مالزی، شرکتهای تابعه و شرکتهای وابسته آن قرار دارد. بخش اعظمی از ساختمان برج شماره دو نیز در دست شرکتهای چندملیتی از جمله اکسنچر (Accenture)، الجزیره (Al-Jazeera)، بارکلیز کاپیتال (Barclays Capital)، بلومبرگ (Bloomberg)، بوئینگ (Boeing)، آیبیام (IBM)، مککینزی و همکاران (McKinsey & Co)، مایکروسافت، رویترز (Reuters) و شماری دیگر قرار دارد.
پتروناس، محلی مملو از سرگرمی
در یک طرف برجهای دوقلوی پتروناس، پارک بسیار زیبا و دلگشای کیالسیسی مجهز به امکاناتی نظیر مسیر ویژه دویدن، مسیر ویژه پیادهروی و یک فواره آب و استخر آب مخصوص کودکان قرار دارد.
برجهای دوقلوی پتروناس، علاوه بر بهرهمندی از امکاناتی همچون پارک تفریحی و مرکز خرید، از جاذبههای دیگری همچون نمایشگاه آثار هنری پتروناس، و مرکز گردهمایی کوالالامپور نیز برخوردار است. به علاوه، مرکز علوم پتروناسین (Petrosains Science Centre) نیز در داخل ساختمان مرکز خرید سوریا کیالسیسی قرار دارد. در این مرکز کشف علوم تعاملی، نمایشگاههای مختلفی در رابطه با صنعت نفت برگزار میشود که در آن اطلاعات جامعی از تاریخچه پیدایش نفت در عصر دایناسورها تا آخرین فراوردههای نفتی بدست آمده به بازدیدکنندگان ارائه میگردد.
از طرف دیگر، سالن کنسرت دوان فیلارمونیک پتروناس (Dewan Filharmonik Petronas)، محل اصلی برگزاری موسیقی کلاسیک جنوب شرقی آسیا نیز در میان ساختمان این دو برج قرار گرفته است که بدون شک یکی دیگر از ویژگیهای بارز برجهای دوقلوی پتروناس محسوب میشود. معماری این سالن که به عنوان یکی از بهترین سالنهای کنسرت جهان معرفی شده، از معماری سالنهای کنسرت اروپایی متعلق به قرن نوزدهم الهام گرفته است. این سالن کنسرت میزبان برخی از موسیقیدانان توانای شناخته شده جهانی و محل اصلی ارکستر فیلارمونیک مالزی محسوب میشود.
در طبقه 86اُم برج دوقلوی پتروناس، یک سکوی بازدید در نظر گرفته شده است. بازدیدکنندگان با حضور در این سکو میتوانند از نزدیک سر مخروطی شکل این برج، تزئینات و زرق و برقهای دیجیتال و نمایش تاریخچه آن را ببینند.
پل هوایی دو طبقهای که در میان برجهای دوقلوی پتروناس تعبیه شده است بدون تردید یکی از جاذبههای اصلی آن به حساب میآید چرا که از روی پل میتوان مناظر شگفتانگیزی از شهر را مشاهده کرد. بازدیدکنندگان میتوانند توسط آن، راحت و بی دردسر به ساختمان دیگر برج وارد شوند. از سوی دیگر این پل هوایی به عنوان یک مسیر خروجی اضطراری نیز کاربرد دارد.
توجه داشته باشید که برای عبور از پل میان این برج دوقلو به بلیط ورودی نیاز دارید، از این رو سعی کنید در اسرع وقت خودتان را به این قسمت برسانید تا مجبور نشوید در صف های طولانی منتظر بمانید.
ساعت بازگشایی:
9.00 صبح تا 19.00 شب (دربهای این برج در روزهای جمعه به دلیل برگزاری نماز جمعه از ساعت 13.00 تا 14.30 دقیقه بسته خواهد بود).
مکان:
حوالی ایستگاه مونوریل هتل کنکورد (Concorde Hotel)، بین خیابان امپنگ (Ampang) و خیابان راجا چولان (Raja Chulan)