سیل با تاریخ سیستان و بلوچستان چه کرد؟ ، فقط آسیب 5 درصدی به کوه خواجه و خانه شمسی وارد شد

به گزارش تعطیلات رو، مدیر اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان خبر می دهد: به جز آسیب کمتر از پنج درصدی به کوه خواجه و خانه شمسی در استان، خوشبختانه در سیل اخیر، کمترین آسیب به محوطه های تاریخی در سطح استان وارد شده اند.

سیل با تاریخ سیستان و بلوچستان چه کرد؟ ، فقط آسیب 5 درصدی به کوه خواجه و خانه شمسی وارد شد

جهت دریافت خدمات محوطه سازی ویلا در زمین شیب دار با گروه ساختمانی آبان در ارتباط باشید. گروه آبان ارائه دهنده بهترین خدمات طراحی و اجرای محوطه سازی و حیاط سازی می‌باشد.

علیرضا جلال زایی ، با بیان این که کمتر از پنج درصد آسیب به محوطه کوه خواجه وارد و بین دو تا 5 درصد آسیب نیز متوجه خانه تاریخی شمس در زاهدان شده است، می گوید: در حال حاضر کوشش شده تا با کشیدن روکش روی این آثار تاریخی، مسائل موجود رفع گردد. هر چند آسیب های وارد شده به این دو اثر تاریخی بیشتر متعلق به سیل سال گذشته است که مرمت های آن هنوز ادامه دارد.

به گفته وی احتمالا وسایل بعضی از کارگاه های صنایع دستی در روستاهای که آسیب های بیشتری در سیل دیده اند، مانند روستای زرآباد از بین رفته اند.

او همچنین درباره شرایط فعالیت موزه های سطح استان اظهار می نماید: خوشبختانه موزه ها به صورت مرتب فعال هستند و هیچ تعطیلی متوجه آن ها نیست. فقط موزه چابهار که در بارندگی سال گذشته سقف آن آسیب دیده بود و هنوز مرمت آن ادامه دارد، تعطیل شده است.

تعطیلی محوطه های تاریخی تا چند روز بعد از سیل

جلال زایی با تاکید بر این که از زمان وقوع بارش ها و سیل تا امروز محوطه های تاریخی تعطیل شدند، ادامه می دهد: در آن موقع اعلام کردیم محوطه های تاریخی مانند شهر سوخته، کوه خواجه، سراوان و قلعه ناصری و دیگر محوطه های تاریخی مشابه آن، باید تعطیل شوند تا بعد از انجام آنالیز های کامل در محوطه و جمع اوری احتمالی یافته های تاریخی توسط یگان حفاظت و حراست فیزیکی، محوطه بار دیگر فعال گردد که اکنون آن سایت های تاریخی فعال شده اند.ژ

راستا بادهای سیستان تغییر نموده

وی اما از تغییر جهت راستا بادهای سیستان به خصوص در منطقه ای مانند آسبادهای سیستان خبر می دهد و می گوید: خوشبختانه آسبادها دیگر در معرض تخریب نیستند، چون جهت باد که غربی شرقی بود، اکنون تغییر نموده و هیچ آسیبی وارد نمی نماید.

روکش های پلاستیکی، راه حل اولیه برای جلوگیری از آسیبِ بارش های موسمی

مدیر کل میراث فرهنگی استان سیستان و بلوچستان همچنین در شرح انجام اقدامات پیشگیرانه برای محوطه های تاریخی در زمان بارش های موسمی یا رگباری که چند سال است از سمت افغانستان وارد سیستان می شوند، بیان می نماید: برنامه ریزی هایی برای جلوگیری از وقوع آسیب ها داریم، تا کنون نیز هماهنگ شده تا روکش های پلاستیکی توسط همکاران محوطه ها در زمان نزدیک به شروع بارش ها روی آثارو محوطه ها کشیده شوند، این کار حدود 70 تا 80 درصد از آسیب جلوگیری می نماید.

وی با تاکید بر رصد انجام موارد ایمنی برای این محوطه های تاریخی، اظهار می نماید: آموزش های مدیریت بحران در این مناطق به همکاران داده شده است. باید نگاه مان پیشگیرانه باشد. در این شرایط همه چیز به سبک نگاه و مدیریت ها بستگی دارد که چه میزان نسبت به این اتفاقات حساس باشیم، دغدغه داشتن برای جلوگیری از آسیب به محوطه های تاریخی خود موردی است که می تواند به عنوان یک مطالبه از سوی مسوولان میراث فرهنگی پیگیری گردد که خوشبختانه در میراث فرهنگی استان سیستان و بلوچستان این اتفاق رخ می دهد.

منبع : ایسنا

منبع: چمدان
انتشار: 1 اسفند 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: tatilatro.ir شناسه مطلب: 777

به "سیل با تاریخ سیستان و بلوچستان چه کرد؟ ، فقط آسیب 5 درصدی به کوه خواجه و خانه شمسی وارد شد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "سیل با تاریخ سیستان و بلوچستان چه کرد؟ ، فقط آسیب 5 درصدی به کوه خواجه و خانه شمسی وارد شد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید