ادویه های تقویت کننده سیستم ایمنی بدن
به گزارش تعطیلات رو، استاد صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تأکید برخودداری از خرید مواد غذایی فله ای، گفت: زعفران، زنجبیل، دارچین و زردچوبه تقویت کننده سیستم ایمنی بدن هستند.
به گزارش گروه اجتماعی خبرنگاران، سید امیرمرتضویان، متخصص علوم و صنایع غذایی درباره وجود ویروس کرونا در مواد غذایی، بیان کرد: با توجه به اطلاعات موجود، دمای سالم سازی مواد غذایی برای حذف ویروس کرونای احتمالی موجود در آنها، حداقل 60 و ترجیحا 70 درجه سلسیوس در نظر گرفته می گردد و ممکن است آلودگی احتمالی در این مواد در کمتر از این دما، از بین نرود.
مرتضویان تاکید نمود: مردم بیشتر مواد غذایی صنعتی را با اطمینان خاطر می توانند مصرف نمایند، زیرا با ضریب بهداشتی بالا تهیه می شوند و ماده اولیه آن ها اغلب سالم سازی بهداشتی می گردد، اما در مورد محصولات غذایی غیر صنعتی، هم در ماده اولیه فراوری و هم پس از فراوری، احتمال آلودگی به ویروس کرونا وجود دارد.
وی درباره لبنیات پاستوریزه، ادامه داد: شیر پاستوریزه در طول فرآیند فراوری برای 15 ثانیه در معرض دمای حداقل 75 درجه سلسیوس قرار می گیرد که آلودگی احتمالی را از بین می برد. میزان دما برای شیر استریلیزه نیز به مراتب بیشتر است؛ بنابراین در مجموع تمامی لبنیات بسته بندی و صنعتی که از شیر پاستوریزه تهیه می شوند همچون ماست، پنیر، خامه و بستنی را با اطمینان کامل مصرف کنید. البته بعد از خرید بسته بندی آن ها احتیاج به شست و شو با آب و مایع شوینده دارد.
این متخصص صنایع غذایی فرآیند های پخت و آماده سازی فرآورده های گوشتی همچون سوسیس را نیز قابل اطمینان خواند و اضافه نمود: دمای پخت این محصولات نیز بالای 70 درجه سلسیوس است، اما نکته قابل توجه در مورد کالباس، احتمال بروز آلودگی ثانویه هنگام باز کردن بسته بندی اولیه، برش زدن و گذاشتن آن در بسته در مغازه یا مرکز خرید است.
مرتضویان اضافه نمود: در مورد سوسیس این نگرانی وجود ندارد؛ چراکه هم به صورت بسته بندی اولیه از کارخانه به فروش می رسد و در کارخانه شرایط پخت اولیه را گذرانده است و هم مصرف نماینده طی پخت و پز خانگی، مجددا آن را در معرض گرمای کافی قرار می دهد؛ به طور کلی باید توجه داشت که متخصصان علوم تغذیه ای، مصرف مستمر سوسیس و کالباس را توصیه نمی نمایند.
عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی ویروس کرونا را قابل انتقال از حیوان به انسان بیان کرد و گفت: به همین منظور توصیه می گردد برای مصرف محصولاتی همچون تخم مرغ نکات بهداشتی را رعایت کنید؛ بدین صورت که در صورت تمایل به آب پز کردن، حتما به مدت کافی در معرض گرما قرار دهید تا کاملا پخته گردد. تخم مرغ نیمرو جای نگرانی ندارد، چون گرمای کافی می بیند.
*نان صنعتی مصرف کنید
این متخصص صنایع غذایی احتمال آلودگی نان های کاملا صنعتی را نیز نزدیک به صفر اعلام و توضیح داد: نان های کاملا صنعتی که همگی بسته بندی شده هستند، آلوده نیستند.
*نان سنتی را گرم کنید
مرتضویان استفاده از نان سنتی را در صورت گرما دادن کافی و پیش از استفاده، بدون مشکل خواند و اضافه نمود: در این قبیل نان ها بعد از فرآیند پخت، احتمال آلودگی به وسیله محیط پخت و عرضه وجود دارد.
وی انتقال آلودگی را از فرآورده های غیرصنعتی محتمل دانست و گفت: در این دوران مردم بر خرید و مصرف آبمیوه های باز، لبنیات غیر پاستوریزه سنتی همچون شیر، پنیر، خامه و بستنی اصرار نداشته باشند. همچنین اگر تصور می کنید با جوشاندن شیر سنتی (به عنوان روشی مرسوم در منزل) مشکل رفع می گردد، بهتر است بدانید جوشاندن شیر از نظر تغذیه ای و بهداشتی اصلا کاری درست و اصولی نیست.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در مورد مصرف آجیل، بیان کرد: مغز ها مانند پسته، بادام و تخمه، حتی در انواع از پیش بسته بندی شده، برای حصول اطمینان، قبل از مصرف با استفاده از مایکروویو یا تفت دادن، گرما داده شوند.
مرتضویان یادآور شد: مصرف فرآورده های صنعتی پروبیوتیک (همچون ماست و پنیر) و مکمل های پروبیوتیک می تواند برای بدن و تقویت سیستم ایمنی مفید باشد.
وی توضیح داد: در کنار محصولات پروبیوتیک یا فراسودمند، مصرف ترکیبات بیواکتیو یا زیست فعال موجود در مواد غذایی طبیعی به ویژه میوه ها و سبزی های تازه و همچنین ادویه هایی مانند زعفران، زنجبیل، دارچین و زردچوبه را نیز به منظور تقویت سیستم ایمنی بدن توصیه می گردد.
منبع: خبرگزاری دانشجو