برای بیماران کمپوت نبرید
به گزارش تعطیلات رو، مقدمه :کمپوت ها چند سالی است جای خومد را در سبد خرید هر خانم خانه داری باز کرده اند و انواع تازه آن از کمپوت آلوئه ورا گرفته تا کمپوت گوجه فرنگی ،طرفداران خاص خود را دارد. اگر شما هم از دوستداران کمپوت ها هستید،خواندن این مطلب کمپوتی را از دست ندهید .
برای بیماران کمپوت نبرید
مقدمه :کمپوت ها چند سالی است جای خومد را در سبد خرید هر خانم خانه داری باز کرده اند و انواع نو آن از کمپوت آلوئه ورا گرفته تا کمپوت گوجه فرنگی ،طرفداران خاص خود را دارد. اگر شما هم از دوستداران کمپوت ها هستید،خواندن این مطلب کمپوتی را از دست ندهید .
از کارخانه تا کنار تخت بیمار
شاید شما به صورت خانگی کنسرو و کمپوت تهیه کنید. ولی معمولا این محصولات را وقتی دیگر فکرتان به جایی قد نمی دهد که برای ناهار یا شام چه غذایی میل کنید،از سوپر مارکت سر خیابان خریداری می کنید یا وقتی گل فروشی سرخیابان تان بسته است،بهرتین ره آورد برای بیمارتان را کمپوت می دانید . در کارخانجات صنایع غذایی ،کنسرو کمپوت به صورت عمده و بهداشتی تهیه می شوند. در ابتدا ماده غذایی مانند لوبیا یا میوه ها آماده می شوند و سپس قوطی ها از مواد غذایی آماده پر می شوند . در این مرحله مواد افزودنی،برای نگهداری به آن اضافه می شود. در کارخانه ،1/5-1سانتی متر فضای خالی،بالای قوطی باقی می ماند.هواگیری،یکی از مهم ترین مراحل بهداشتی تهیه یک کنسرو است؛باید هوای درون قوطی کنسرو یا کمپوت کاملا تخلیه شود تا در اثر تغییرات جزئی دما یا فشار حین نگهداری کنسرو،قوطی کنسرو متورم نشود. پس از بستن در قوطی،برای نابود کردن میکروارگانیسم هایی که ممکن است همراه مواد غذایی وارد قوطی شده باشند،بادادن حرارت لازم،استریلیزاسیون مواد غذایی درون قوطی کنسرو انجام می گیرد.چگونه میوه هایی را که برای کمپوت تهیه کرده ایم از سیاه شدن در امام بداریم.
باید میوه ها را از زمان بریدن تا قرار دادن در قوطی یا شیشه کنسرو ،در محلول نمک و سرکه قرار داد؛این عمل،باعث جلوگیری از قهوه ای شدن میوه بریده شده می شود.راهنمای خرید و نوش جان کردن کمپوت برای بیماران
برای خرید کمپوت،به چه نکاتی توجه می کنید؟فقط خوش مزه بودن یک کمپوت ملاک خرید شما است یا معیارهای دیگری هم مدنظر دارید ؟یک کمپوت در صورتی می تواند برای بیمار مفید باشد که 6شرط اساسی داشته باشدکمپوت آلوئه ورا برای کاهش وزن در زمستان
افرادی که رژیم غذایی می گیرند و همزمان ورزش هم می کنند تا لاغر شوند،دچار استرس و ضعف سیستم ایمنی می شوند؛کاهش میزان مواد غذایی و تحرک زیاد بدن را خسته می کند،به ویزه اگر رژیم غذایی هیپر پروتئین باشد و میزان سبزی و میوه مصرفی کم !موکلول های پلی ساکارید موجود در آلوورا ،می تواند سبب تقویت سیستم ایمنی بدن شده و از آن در برابر انواع بیماری ها و ویروس ها محافظت کند مصرف این گیاه،به ویژه برای کسانی که در زمستان می خواهند وزن کم کنند،توصیه می شود . معمولا به افرادی که رژیم می گیرند یا روزه دارند فتوصیه می شود مصرف میوه و سبزی را افزایش دهند. زیرا فیبر موجود در این مواد غذایی مانع از بروز یبوست در فرد می شود .همچنین از آنجایی که دیر هضم است،احساس سیری در فرد ایجاد می کند،امام مشکل آن،ایجاد نفخ و گاز معده است. آلوورا در عین حال که فیبر بالایی دارد،نفخ و گاز معده هم ایجاد نمی کند.قند بیمارتان بالا نباشد
کمپوت ها و آب موجود در قوطی انها ،حاوی مواد قندی زیادی است،بنابراین اگر برای عیادت بیماری که دیابت دارد می روید کمپوت برای او مناسب نیست و به جای آن،می توانید از میوه های تازه که برای بیمار مجاز است استفاده کنید.بیمارتان حساسیت نداشته باشد
برخی از بیماران به دلیل حساسیت زیاد به یک ماده شیمیایی یا ماده غذایی،در بیمارستان بستری شده اند . دقت کنید کمپوت ها و کنسروها حاوی مواد نگهدارنده ای هستند که سبب می شوند مدت طولانی سالم باقی بمانند. اگر بیمار شما به این مواد نگه دارنده حساسیت داشته باشد ،بهتر است باز هم از میوه های تازه برای عیادت استفاده کنید.باید هوای درون قوطی کنسرو یا کمپوت کاملا تخلیه شود تا در اثر تغییرات جزئی دما یا فشار حین نگهداری کنسرو،قوطی کنسرو متورم نشود.
قوطی زنگ زده را نخرید
اگر دیواره خارجی قوطی کمپوت زنگ زده است،احتمال سوراخ شدن دیواره و فاسد شدن محتویات داخل آن وجود دارد . این کنسور ها را نخرید . اگردیواره دالخی قوطی هم زنگ زد ه است . نشانه غیر قابل مصرف بودن کنسرو است؛چون زنگ در تماس با مواد بوده و از طرف دیگر،احتمال سوراخ بودن و باز شدن درزها در منطقه زنگ زدگی وجود دارد.باد کرده ها را نخرید
اگر برای خرید کمپوت یا کنسرو برای بیمارتان به فروشگاه های اطراف بیمارستان سر می زنید،دقت کنید قوطی های باد کرده را خریداری نکنیداین قوطی ها فاسد هستند و برای بیمار خطرناک خواهند بود. ممکن است قوطی از هر دو طرف متورم باشد یا این که یک طرف قوطی متورم باشد؛به طوری که اگر قسمت متورم فشرده شود،طرف دیگر برجسته شود و بالاخره این که ممکن است جدار قوطی در اثر حمل و نقل ضربه دیده و در محل وارد آوردن ضربه فرورفتگی ایجاد شده باشد . این کمپوت ها و کنسروها را برای بیمارتان خریداری نکنید.کمپوت آناناس را باور نکنید
بر خلاف عقاید عامه،مصرف کمپوت آناناس تاثیری در بهبود جراحات پس از عمل نخواهد داشت و میوه های تازه،مناسب ترین خوراکی برای کمک به بهبود بیماران هستند. از آنجا که محصولات کنسرو شده دارای مواد نگهدارنده هستند و درترکیبات آنها از مواد افزودنی استفاده شده است نمی توانند خواص میوه های تازه را دارا باشند. آناناس ،دارای مواد غذایی بسیار ی مناسبی از جمله ویتامین Cاست که با مدت زمان طولانی طی شده برای تهیه آن و حرارت ناشی از پخت آن،این مواد از بین می فرایند. همچنین از آنجا که شرایط تولید کمپوت برای ما مجهول است و نمی دانیم از چه نوع حرارت یا اشعه ای برای تهیه آن استفاده شده است. بنابراین ماده مناسبی برای استفاده پس لاز عمل جراحی نخواهد بود.البته در بسکمک از مطالعات بر سرطان زا بودن مواد نگهدارنده کمپوت ها تاکید شده است ؛بنابراین هر قدر از زمان تولیدش بیشتر بگذرد در سلامتش جای سوال خواهد بود . لذا تمام افراد به ویژه افرادی که عمل های چراحی از جمله زیبایی مثل جراحی بینی را انجام داده اند ،بهتر است از میوه های تازه و آب سالم استفاده کنند.نکات کمپوتی
بسیاز از خانم های خانه دار دوست دارند خودشان در خانه کمپوت را از میوه های تازه تهیه کنند،تا هم بهداشتی تر باشد و هم در آن ،مواد نگهدارنده وجود نداشته باشد. اگر شما هم بساط تهیه کمپوت را فراهم کرده اید،برای تهیه کمپوت به نکات زیر توجه کامل داشته باشید .میوه هایی که برای تهیه کمپوت انتخاب می شوند،از بهترین نوع،بدون لکه و کاملا سلامت باشند . در طبخ کمپوت،باید دقت کرد میوه حین پختن له نشود و فرم خود را از دست ندهد.
شیرینی کمپوت ممکن است کم یا زیاد شود،ولی به طور کلی شربت کمپوت کم شیریناست . برای تهیه تمام کمپوت ها،باید آب و شکر را قبلا بجوشانید و از صافی رد کنید و در حال جوشیدن ،میوه مورد نظر را در شربت بریزید
بهتر است کمپوت را یکجا زیاد تهیه نکرد،زیرا در این صورت باید کمپوت را به هم زد و طبیعی است که میوه له می شود .
اصولا کمپوت را نمی شود مدتی نگهداشت زیرا شربت آن رقیق است و فاسد می شود مگر اینکه در قوطی هایی که هوای آن گرفته می وشد و در آن لحیم می شود ،تهیه و اماده کرد یا از شیشه های مخصوص که دهانه آنها حلقه لاستیکی دارد و محکم بسته می شود،برای تهیه کمپوت استفاده کرد.
در کمپوت معمولا اسانسی نمی ریزند و بهتر است کمپوت،عطر طبیعی میوه را داشته باشد. در صورتی که مایل باشیم کمپوت را معطر کنیم،می توانیم از میزان کمی وانیل بهره ببریم . هنگام طبخ کمپوت،در ظرف را نمی بندیم
به تاریخ مصرف نگاه کنید
بهترین زمان برای مصرف کنسرو،2سال پس از تاریخ تولید است. بنابراین کنسروهایی را که سال ها در انبار مانده اند،مصرف نکنید زیرا این کنسروها مزه تندی دارند و بوی کهنگی می دهند.از ظرف شیشه ای استفاده کنید
وقتی در قوطی کمپوت را برای بیمارتان باز می کنید،محتویات آن را درون ظرف دیگری بریزید،زیرا مواد غذایی پس از باز شدن در قوطی کنسرو،در مجاورت اکسیژن هوا با جدار قوطی واکنش می دهند.ظرف های شیشه ای برای نگهداری این مواد مناسب اند.
منبع:زندگی ایده آل ش 51
منبع: راسخون