طرز تهیه شور کلم بروکلی فوری و کم هزینه به روش رستورانی
به گزارش تعطیلات رو، شور کلم بروکلی یکی از است. این شور کلم را مانند دیگر شورها به عنوان یک چاشنی محبوب و دورچین برای غذاها می توان استفاده کرد. شور کلم بروکلی را می توانید به راحتی با چند ماده اولیه در خانه تهیه کنید و فوری از آن بهره ببرید. در این مقاله از در به آموزش طرز تهیه شور کلم بروکلی به همراه نکات مهم در تهیه آن می پردازیم.
مواد لازم برای تهیه شور با کلم بروکلی
مواد اولیه | اندازه مورد احتیاج |
کلم بروکلی | 1 عدد میانه |
سرکه سفید | 1 قاشق غذاخوری |
آب | 2 لیوان فرانسوی دسته دار |
نمک | 4 قاشق غذاخوری |
فلفل سیاه، گلپر و سیاه دانه | 1 قاشق چای خوری |
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 10 دقیقه
مدت زمان لازم برای تهیه شور کلم بروکلی: 30 دقیقه
مدت زمان لازم جهت جا افتادن شور کلم بروکلی: 1 هفته
مراحل طرز تهیه شور کلم بروکلی در خانه
شور کلم بروکلی را با چند مواد اولیه در دسترس و سه سوته در خانه تهیه کنید و ضمن استفاده از آن به عنوان یک چاشنی خوشمزه از مانند ویتامین C، ویتامین K، فیبر، پیشگیری از بیماری های قلبی، سرطان، دیابت و … بهره مند شوید.
مرحله اول: کلم بروکلی را آماده کنید
در اولین مرحله از درست کردن شور کلم بروکلی، باید کلم بروکلی را کاملا تمیز بشویید. برای این کار کلم بروکلی را خرد کنید و ساقه و گل آن را جدا کنید. کلم ها را در یک قابلمه بریزید و روی آن آب سرد بریزید تا کلم ها کاملا در آب غوطه ور شوند.
به آب اندازهی سرکه و نمک اضافه کنید و اجازه دهید پنج دقیقه در محلول آب و نمک و سرکه خیس بخورند. این کار یاری می نماید تا گل و لای و حشرات از لابلای گل کلم بروکلی بیرون بیاید. بعد از پنج دقیقه کلم بروکلی ها را آبکش کنید و سپس با آب سرد یک دور دیگر بشویید.
مرحله دوم: مایه شور را آماده کنید
در یک قابلمه دو لیوان دسته دار فرانسوی آب بریزید. یک قاشق غذاخوری سرکه را به همراه اندازه مورد احتیاج از نمک در قابلمه بریزید و همه مواد را با همدیگر هم بزنید تا نمک کاملا در آب و سرکه حل گردد و یکدست شوند. مایه شور را روی حرارت قرار دهید و اجازه دهید تا جوش بیاید.
شما می توانید برای تهیه نمک و سرکه به صورت و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله سوم: کلم بروکلی را بجوشانید
در این مرحله از طرز تهیه شوری کلم بروکلی، بروکلی ها را که از قبل خرد نموده و شسته اید به مایه در حال جوش اضافه کنید. حرارت را کم کنید و اجازه دهید تا بروکلی ها به مقدار یک جوش خوردن روی حرارت بمانند. بعد از آن قابلمه را از روی حرارت بردارید و زمان دهید تا در دمای محیط کمی سرد گردد و از داغی بیفتد.
مرحله چهارم: شور بروکلی را آماده کنید
یک ظرف شیشه ای خشک و تمیز با سایز مناسب انتخاب کنید و مایه آّب و نمک و سرکه را به همراه کلم بروکلی در آن بریزید. سپس فلفل سیاه، گلپر و سیاه دانه را نیز به ظرف شور اضافه کنید. درب شیشه را محکم ببندید و آن را برای یک هفته در مکان خشک و خنک نگهداری کنید.
شما می توانید برای تهیه فلفل سیاه، گلپر و سیاه دانه به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله آخر: شور کلم بروکلی را بهره ببرید
بعد از یک هفته می توانید درب شیشه را باز کنید و از شور تهیه شده با کلم بروکلی بهره ببرید. این شور را به عنوان چاشنی کنار انواع وعده های غذایی و یا دورچین کنار غذاهایی مثل مرغ یا کباب بهره ببرید.
انواع شوریجات آماده را به روش های حضوری و اینترنتی می توانید از فروشگاه های تهیه کنید.
نکات مهم در طرز تهیه شور کلم بروکلی
- برای آنکه شور بروکلی که تهیه می کنید خوش طعم تر باشد می توانید از سبزی های معطر تازه یا خشک در تهیه آن بهره ببرید.
- بنا به ذائقه خود می توانید دو حبه سیر تازه را پوست بگیرید و در ظرف شور قرار دهید.
- اگر مایلید طعم شور کمی هم به تندی بزند از تعدادی فلفل سبز تازه در تهیه آن بهره ببرید.
- جوشاندن کلم بروکلی باعث می گردد تا شور سریع تر برسد و آماده گردد. اگر تمایلی ندارید می توانید از بروکلی خام در تهیه شور بهره ببرید.
- اگر از کلم خام در طرز تهیه شور کلم بروکلی استفاده می کنید حتما از خشک شدن کامل آن مطمئن باشید. مرطوب بودن مواد خام شور باعث کپک زدن آن خواهد شد.
- در طی زمانی که شور جا می افتد و آماده می گردد، به هیچ عنوان درب شیشه را باز نکنید. نفوذ هوا باعث می گردد تا شور کپک بزند.
- حتما از ظرف تمیز، خشک و استریل برای تهیه شور بهره ببرید. برای استریل کردن شیشه ها، آنها را به مدت 20 دقیقه در آب جوش بگذارید. سپس شیشه ها را بیرون بیاورید و با یک دستمال تمیز کاملا خشک کنید.
- هرگز از قاشق کثیف و چرب در ظرف شور استفاده نکنید. این کار ماندگاری شور را کم می نماید و باعث کپک زدنش می گردد.
- استفاده از آب جوشیده باعث می گردد تا شور کپک نزند.
- اضافه کردن گلپر علاوه بر طعم دهی بیشتر به شور، روند کپک زدن آن را به تعویق می اندازد.
- اسیدهای موجود در سیاه دانه باعث بهبود زخم معده می گردد.
- مایه شور را طوری به ظرف اضافه کنید که حتما روی کلم بروکلی ها را حداقل به مقدار یک بند انگشت بپوشاند.
- می توانید بدون اضافه کردن سرکه، شور بروکلی را صرفا با آب و نمک تهیه کنید.
- بعد از باز کردن درب ظرف شور حتما از آن در یخچال نگهداری کنید.
بیشتر بخوانید:
فوت و فن های خوشمزه شدن شور با کلم بروکلی
از کدام قسمت بروکلی در تهیه شور باید استفاده گردد؟
شما می توانید هم از قسمت گل و هم از قسمت ساقه کلم بروکلی برای تهیه شور بهره ببرید. می توانید مخلوطی از هر دو را تهیه کنید یا گل آن را جداگانه شور بیندازید و از ساقه آن برای تهیه شور ساقه کلم بروکلی بهره ببرید.
از چه ترکیب سبزی در تهیه شور کلم بروکلی باید استفاده گردد؟
بنا به ذائقه و سلیقه خود می توانید از سبزی های معطر مختلف در تهیه شور بهره ببرید، اما به طور معمول ترخون، مرزه، نعنا، جعفری، شوید و کرفس جزو ترکیبات سبزی انواع شور هستند. از این سبزی ها هم به صورت تازه و هم به صورت خشک می توانید بهره ببرید.
اندازه نمک استفاده شده در شور چه قدر است؟
اگرچه اندازه شوری تا حد زیادی به ذائقه بستگی دارد اما به طور معمول به ازای هر یک لیتر آب چهار قاشق غذاخوری نمک را باید در نظر داشت. توجه داشته باشید که اندازه نمک کم باعث می گردد شور خیلی زود کپک بزند.
چرا شور بعد از جا افتادن نرم می گردد؟
- اگر درب ظرف شور باز باشد و هوا بکشد، شور به دست آمده نرم و لزج خواهد شد.
- اگر شور را در جای گرم نگهدارید نرم می گردد.
چه راهکاری برای ترد شدن شور کلم بروکلی می توان به کار برد؟
استفاده از چند عدد نخود یا اندازهی زاج سفید در تهیه انواع شورها یاری می نماید تا محصول نهایی ترد باشد.
منبع: افق کوروش