طرز تهیه چند مدل ترشی تابستانی خانگی
به گزارش تعطیلات رو، تهیه ترشی یک روش باستانی برای حفظ مواد غذایی است. مردم می توانند تقریبا از هر ماده غذایی ترشی درست کنند. برخی از ترشی ها در آب نمک تخمیر شده حاوی باکتری های مفید نگهداری می شوند، در نتیجه، می توانند افزودنی خوبی برای یک رژیم غذایی سالم باشند. ترشی های تخمیر شده بیشتر از سایر ترشی ها برای سلامتی مفید هستند. با این حال، حتی ترشی تخمیر نشده نیز سرشار از ویتامین هایی مانند ویتامین K و ویتامین A است. فرا رسیدن فصل تابستان و پر شدن میوه فروشی ها و فروشگاه ها از انواع میوه و سبزیجات رنگارنگ تابستانی، خیلی ها را به فکر تهیه انواع ترشی، کمپوت، مربا، دسرها و غذاهای مخصوص این فصل می اندازد. به همین علت، در ادامه این مقاله از مجله خبرنگاران ، تصمیم داریم طرز تهیه چند مدل ترشی تابستانی خانگی را به شما آموزش دهیم.
ترشی بامیه
بامیه به عنوان یک سبزی تابستانی سرشار از منیزیم، فولات، فیبر، آنتی اکسیدان ها و ویتامین C ،K1 و A است. بامیه می تواند برای زنان باردار، سلامت قلب و کنترل قند خون مفید باشد. حتی گفته شده این سبزی خاصیت ضد سرطانی دارد. اگر تا به حال ترشی بامیه درست نکرده اید، استفاده از بامیه تازه کلید موفقیت برای تهیه این ترشی تابستانی است و کمک می کند تا ترشی بامیه شما ترد شود.
مواد لازم:
- بامیه: 500 گرم
- سیر: 4 حبه (پوست کنده)
- لیمو: 1 عدد (با پوست و برش داده شده)
- سرکه سیب: 2 پیمانه
- آب: 2 پیمانه
- نمک: 3 قاشق غذاخوری
- شکر: 1 قاشق غذاخوری
ادویه ترشی:
- دانه خردل: 2 قاشق غذاخوری
- دانه گشنیز: 1 قاشق غذاخوری
- دانه فلفل قرمز: 1 قاشق غذاخوری
- دانه رازیانه: 1 قاشق چای خوری
- دانه کرفس: 1 قاشق چای خوری
- دانه فلفل سیاه: 1 قاشق
طرز تهیه:
- برای تهیه این ترشی تابستانی، ابتدا سرکه، آب، نمک و شکر را در یک قابلمه میانه بریزید، بجوشانید تا نمک و شکر حل شود، حرارت را کم کنید و به گرم کردن مواد ادامه دهید.
- در حالی که ترکیب سرکه و آب در حال گرم شدن است، بامیه و ادویه را آماده کنید. بامیه ها را بشویید و انتهای ساقه را برش بزنید و جدا کنید.
- ادویه جات ترشی را در یک کاسه کوچک بریزید و هم بزنید تا ترکیب شوند.
- ته هر شیشه یک برش لیمو قرار دهید. یک قاشق غذاخوری از مخلوط ادویه جات را داخل شیشه ترشی بریزید. یک حبه سیر پوست کنده را روی ادویه ها و لیمو قرار دهید.
- بامیه ها را داخل شیشه ها قرار دهید. قسمت بامیه باید به مقدار یک سانت از لبه شیشه فاصله داشته باشد.
- مخلوط سرکه داغ را داخل شیشه ها بریزید، طوری که نیم سانت از لبه شیشه ها خالی بماند. به کمک یک چاقوی نازک حباب های هوای مابین بامیه ها را از بین ببرید. اگر در حین انجام این کار سطح مایع ترشی پایین آمد، فقط کافی است مقدار بیشتری از مایع ترشی را به بطری اضافه کنید.
- اگر به هر دلیلی مایع ترشی کافی برای همه شیشه ها نداشتید، مقدار مساوی سرکه سیب و آب به آن اضافه کنید. نیازی نیست سرکه و آب را گرم کنید.
- لبه شیشه ها را با یک حوله تمیز و مرطوب پاک کنید. درب های استریل شده را روی شیشه ها قرار دهید. درب شیشه ها را بگذارد، اما خیلی محکم نبندید.
- شیشه ها را دوباره داخل آبی که قبلا برای استریل کردن آن ها استفاده کردید، قرار دهید. آب باید گرم باشد.
- بطری های حاوی ترشی را بجوشانید و به مدت 15 دقیقه حرارت دهید. آن ها را روی حوله یا یک قفسه قرار دهید. از قرار دادن شیشه داغ روی سطوح سرد جلوگیری کنید، چون ممکن است شیشه ترک بخورد. پیش از مصرف، اجازه دهید ترشی حداقل به مدت 24 ساعت دست نخورده باقی بماند.
- شیشه های ترشی را می توانید برای یک سال دور از نور خورشید و خارج از یخچال نگهداری کنید. به محض باز کردن درب بطری، باید آن را داخل یخچال نگهداری کنید.
ترشی آلبالو
با فرا رسیدن فصل تابستان، می توان از میوه های رنگارنگ و خوش طعم تابستانی برای تهیه چند مدل ترشی تابستانی استفاده کرد. از بین این ترشی ها، ترشی آلبالو یکی از محبوب ترین و خوشمزه ترین ترشی هایی ست که معمولا در فصل تابستان تهیه می شود. آلبالو حاوی تعدادی از مواد مغذی مفید مانند ویتامین C و آنتی اکسیدان است. برخی شواهد نشان می دهد که این میوه می تواند به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم به کاهش التهاب، محافظت از سلامت قلب و بهبود خواب کمک کنند.
مواد لازم:
- سرکه: به مقدار لازم
- شکر: 1 1/4 پیمانه
- دانه فلفل سیاه: 15 عدد
- نمک: 1/2 قاشق چای خوری
- آلبالو تازه: 450 گرم
طرز تهیه:
- در یک قابلمه میانه، سرکه، شکر، زنجبیل، دانه های فلفل و نمک را بجوشانید. ترکیب را کنار بگذارید.
- آلبالوها را درون یک بطری شیشه ای استریل شده بریزید. مخلوط سرکه داغ را روی آلبالوها بریزید تا روی آن ها را بپوشاند. بگذارید ترکیب کاملا خنک شود. قبل از سرو حداقل 1 روز شیشه را مهر و موم کنید و داخل یخچال قرار دهید.
- شما می توانید ترشی آلبالو را به 8 هفته در یخچال نگهداری کنید.
ترشی ذرت
ذرت فواید زیادی برای سلامتی دارد. به دلیل محتوای فیبر زیاد، می تواند به هضم غذا کمک کند. این سبزی همچنین حاوی ویتامین های گروه B است که برای سلامت کلی شما مهم هستند. ذرت حاوی مواد معدنی ضروری مانند روی، منیزیم، مس، آهن و منگنز نیز هست. با توجه به فواید مصرف ذرت، می توانید ترشی ذرت را در کنار غذاهای مختلف سرو کرده و از طعم عالی و خواص بی نظیر آن به طور همزمان، بهره مند شوید.
مواد لازم:
- فلفل چیلی: 2 عدد (کوچک و خشک شده)
- فلفل هالاپینو: 1 عدد (برش داده شده)
- پیاز قرمز: 1/2 (خرد شده)
- بلال: 2 تا 3 عدد (دانه شده)
- گشنیز تازه: 10 گرم
- آب لیموی تازه: 60 میلی لیتر
- شکر: 1 قاشق چای خوری
- سرکه: 500 میلی لیتر
طرز تهیه:
- برای تهیه این ترشی تابستانی، ابتدا همه مواد به جز سرکه و شکر را با هم ترکیب کرده و در شیشه های استریل قرار دهید. سرکه و شکر را بجوشانید و روی ذرت ها بریزید، در حدی که کاملا آن ها پوشش دهد.
- در صورتی که درب شیشه ها را محکم ببندید، می توانید ترشی را قبل از باز کردن به مدت 1 ماه داخل یخچال نگهداری کنید.
ترشی انگور
انگور از جمله میوه هایی ست که در فصل تابستان به وفور در دسترس است. با توجه به فواید انگور برای حفظ سلامت مغز و قلب و تاثیر آن در جلوگیری از بیماری های چشمی و عفونت های ویروسی، بهتر است این میوه را به اشکال مختلف در رژیم غذایی تان بگنجانید. برای افرادی که علاقه زیادی به مصرف خوراکی های شیرین ندارند، خوردن ترشی انگور همراه با غذا می تواند ایده خوبی برای قرار دادن این میوه پر فایده در برنامه غذایی روزانه آن ها باشد.
مواد لازم:
- انگور سیاه یا انگور قرمز: 500 گرم
- سرکه سیب: 1 پیمانه
- آب: 1/4 پیمانه
- شکر: 1/2 پیمانه
- دانه خردل: 1 1/2 قاشق چای خوری
- دانه فلفل سیاه: 1 1/2 قاشق چای خوری
- نمک: 3/4 قاشق چای خوری
- برگ بو: 2 تا 3 عدد
- چوب دارچین: 1 عدد
طرز تهیه:
- برای تهیه این ترشی تابستانی، ابتدا انگورها را بشویید و آن ها را از ساقه جدا کنید. بخش کوچکی از قسمت بالایی انگورها را برش بدهید. در مورد انگورهای بزرگ، آن ها از وسط نصف کنید. است. انگورهای خرد شده را در یک ظرف شیشه ای تمیز و استریل قرار دهید.
- سرکه سیب، نمک، شکر، دانه فلفل، دانه خردل و آب را داخل یک قابلمه گوچک بریزید. بگذارید تا جوش بیاید و بگذارید حدود 1 دقیقه بجوشد. سپس حرارت را خاموش کرده و اجازه دهید حداقل 15 دقیقه خنک شود. چوب دارچین و برگ بو را داخل بطری حاوی انگور قرار دهید، سپس مایع ترشی را داخل ظرف شیشه ای بریزید.
- در صورت نیاز کمی آب یا سرکه اضافه کنید تا انگورها کاملا پوشانده شوند. قبل از گذاشتن درب شیشه، بگذارید در دمای اتاق سرد شود و سپس آن را به یخچال منتقل کنید. قبل از مصرف اجازه دهید حداقل یک روز جا بیفتد.
روش استریل کردن بطری
بطری های شیشه ای مخصوص ترشی و مربا باید به خوبی استریل و عاری از هر گونه آلودگی باشند. به این شکل می توان مربا یا ترشی را تا قبل از باز کردن درب آن، برای مدت طولانی خارج از یخچال و دور از نور آفتاب نگهداری کرد. در این قسمت، شیوه استریل کردن بطری های شیشه ای را شرح می دهیم.
- برای استریل کردن بطری های شیشه ای، ابتدا آن ها را خوب بشویید.
- یک پارچه تمیز و ضخیم را داخل یک قابلمه بزرگ پهن کنید. سپس، بطری های مورد نظرتان را روی پارچه بچینید.
- برای جلوگیری از شستن بطری ها در اثر حرارت، پارچه دیگری را ما بین بطری ها قرار دهید.
- در این مرحله، قابلمه را از آب سرد پر کنید تا حدی که آب تمام بطری ها را بپوشاند.
- قابلمه را روی حرارت میانه قرار دهید تا زمانی که جوش بیاید. به مدت 30 دقیقه بطری ها را بجوشانید.
- قابمه را از روی حرارت بردارید تا بطری ها خنک شوند.
- برای استریل کردن درب بطری ، درب بطری را داخل یک قابلمه تمیز قرار داده و روی آن آب جوش بریزید. به کمک یک انبرک تمیز، درب بطری را روی پارچه تمیز بگذارید تا خشک شود.
- بعد از این که بطری ها خنک شدند، آن ها را به صورت سر و ته روی یک پارچه تمیز قرار دهید تا خشک شوند. دقت کنید که انگشتان تان داخل بطری نرود چون بطری های شما دوباره الوده خواهند شد.
- ترشی را داخل بطری بریزید و درب آن را محکم ببندید. دوباره و به مدت 30 دقیقه بطری را بجوشانید.