خبرنگاران شرایط بازار کالاهای مصرفی در آستانه ماه مبارک رمضان

به گزارش تعطیلات رو، تهران- خبرنگاران- عضو هیات رییسه بنکداران مواد غذایی با بیان اینکه کمبودی در عرضه کالاهای اساسی برای ماه مبارک رمضان نداریم، گفت: قیمت حبوبات و خرما در آستانه این ماه 10 درصد افزایش پیدا نموده است.

خبرنگاران شرایط بازار کالاهای مصرفی در آستانه ماه مبارک رمضان

به گزارش روز یکشنبه خبرنگاران، این روزها تامین کالای اساسی از مهمترین اخباری است که شهروندان آن را دنبال می نمایند، اقلامی مانند برنج، مرغ، گوشت قرمز و روغن که مصرف روزانه مردم را تشکیل می دهد و عموما نیز اخبار نادرستی مبنی بر کمبود آن در بازار در دسترس قرار می گیرد.

مشاهدات میدانی خبرنگار خبرنگاران نشان می دهد در بازار کالاهای اساسی مسئله ای در زمینه عرضه وجود ندارد و فقط در بخش روغن به دلیل افزایش تقاضا، کمبودهایی دیده می گردد که با توجه به اعلام مسوولان به زودی برطرف خواهد شد و البته برخی کالاها نیز با قیمت بیشتر به فروش می رسند که انتقاداتی را به دنبال داشته است.

با توجه به اینکه در روزهای انتهای هفته جاری، ماه مبارک رمضان شروع می گردد، در کنار اقلام اساسی، تامین خرما و شکر در این ماه نیز مورد توجه قرار گرفته است، بر این اساس نشانی از کمبود این اقلام در بازار دیده نمی گردد و جریان تامین و عرضه به صورت عادی ادامه دارد.

عضو هیات رییسه بنکداران مواد غذایی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار خبرنگاران آخرین شرایط تامین کالاهای مصرفی و قیمت آنها را تشریح کرد.

شرایط عرضه برنج و حبوبات

قاسمعلی حسنی با بیان اینکه خرما در آستانه ماه مبارک رمضان نسبت به سال گذشته 14 تا 20 درصد افزایش قیمت داشته است، گفت: قیمت خرما رطب از 23 هزار تومان به 28 هزار تومان، زاهدی از 22 هزار تومان به 27 هزار تومان و خاصویی از 22 هزار و 500 تومان به 30 هزار تومان رسیده است.

وی اضافه کرد: در این میان قیمت دو نوع خرما کبکاب و پیارم تغییر نیافته است و به ترتیب 15 هزار تومان و 100 هزار تومان در بازار به فروش می رسد.

حسنی با بیان اینکه خرما پیارم به اروپا صادر می گردد، گفت: خرما زاهدی به دلیل صادرات به افغانستان، پاکستان و هند فروش بیشتری داشته و علت رشد قیمت نیز افزایش کرایه حمل و نقل این محصول بوده است.

وی همچنین با اشاره به افزایش 10 درصدی قیمت حبوبات نسبت به سال گذشته، گفت: لپه ایرانی به ازای هر کیلوگرم 41 هزار تومان و خارجی آن 25 هزار تومان به فروش می رسد، همچنین قیمت نخود 27 هزار و 500 تومان، عدس 27 هزار تومان، لوبیا 28 هزار تومان و ماش 25 هزار تومان مشخص شده است.

حسنی با بیان اینکه قیمت در بازار برنج نسبت به سال گذشته در ازای هر کیلوگرم یک هزار تومان افزایش را تجربه نموده است، توضیح داد: قیمت برنج عنبربو به ازای هر کیلوگرم 24 هزار تومان، شیرودی 25 هزار و 500 تومان، صدر 27 هزار و 500 تومان، طارم فریدون کنار 32 هزار و 500 تومان، هاشمی 33 هزار و 500 تومان، آستانه اشرفیه 34 هزار تومان و دودی 35 هزار تومان مشخص شده است.

ثبات بازار چای و شکر

عضو هیات رییسه بنکداران مواد غذایی با بیان اینکه در قیمت شکر تغییری ایجاد نشده است، گفت: این کالا در سه نرخ به فروش می رود، قیمت 6 هزار و 650 تومان برای سهمیه واحدهای صنعتی، هشت هزار و 700 تومان برای مصرف نماینده و 11 هزار و 500 عمده و آزاد مشخص شده است.

حسنی درخصوص قیمت چای نیز گفت: این محصول از 140 تا 160 هزار تومان در بازار به فروش می رسد که یکی از دلایل با ثبات نبودن قیمت این کالا شایعه هایی مبنی بر مجوز وارد با ارز نیمایی است.

به گفته وی، چای پیش از این با ارز 4200 تومان وارد کشور می شد که در صورت تغییر ارز آن بیش از 10 هزار تومان به هزینه واردات اضافه خواهد شد.

افزایش عرضه روغن در فروشگاه های زنجیره ای

عضو هیات رییسه بنکداران مواد غذایی با بیان اینکه هر ماه در 2 نوبت تنها 2 کارتن روغن به خرده فروشی ها عرضه می گردد، گفت: این عرضه اندک در بنکداری ها موجب شده تا شاهد گرانفروشی حدود 50 درصدی در بازار این محصول باشیم.

وی با اشاره به اینکه در برخی موارد اجبار به فروش کالای دیگر در کنار روغن دیده می گردد، تاکید نمود: هرگونه عرضه روغن با کالای دیگر و گرانفروشی این محصول تخلف محسوب می گردد.

به گفته حسنی، کاهش عرضه روغن در بنکداری ها نیز به دلیل افزایش عرضه این کالا در فروشگاه های زنجیره ای است.

در تامین و عرضه کالا هیچ کمبودی وجود ندارد

عضو هیات رییسه بنکداران مواد غذایی با بیان سال گذشته خرید کالاها در آستانه ماه مبارک رمضان مانند گذشته نبود، گفت: عموما پیش از این ماه مردم به خرید انبوه روی می آوردند اما در دو سال اخیر شاهد چنین اتفاقی در کشور نبودیم.

وی اضافه کرد: با وجود اینکه در عرضه هیچ محدودیتی وجود ندارد و تمام کالاها به میزان احتیاج جامعه وجود دارد اما رکود در خرید کالاها در بازار دیده می گردد.

به گزارش خبرنگاران، شرکت بازرگانی دولتی ایران اعلام نموده است که بر اساس ابلاغیه وزارت صنعت، معدن و تجارت توزیع 240 هزار تُن از سه نوع کالای برنج، شکر و روغن برای تنظیم بازار ایام ماه مبارک رمضان در دستور کار واقع شده است که توزیع 30 هزار تُن برنج وارداتی، 30 هزار تُن شکر و 180 هزار تُن روغن بر اساس برنامه عملیاتی شده است، این طرح بلافاصله بعد از تنظیم بازار انتها سال 99، عملیاتی شد و تا انتها ماه مبارک رمضان ادامه خواهد داشت

بر همین اساس کالاهای اساسی برنج، شکر و روغن به وسیله شبکه های توزیع کشور شامل فروشگاه های زنجیره ای، میادین میوه و تره بار، مراکز اصناف منتخب با قیمت مصوب در اختیار مردم قرار می گیرد و هیچ محدودیتی برای توزیع کالاهای اساسی مردم وجود ندارد و در صورتی که تشخیص داده گردد بازار احتیاج به کالا دارد اقدامات اساسی انجام خواهد شد.

در طول اجرای طرح، هر استانی که در زمینه تأمین این کالاها کمبود داشته باشد می تواند با انعکاس مشکل خود به وزارت صنعت نسبت به تأمین کالاهای مورد احتیاج مردم در ماه مبارک رمضان اقدام کند.

منبع: ایرنا
انتشار: 16 اردیبهشت 1400 بروزرسانی: 16 اردیبهشت 1400 گردآورنده: tatilatro.ir شناسه مطلب: 1661

به "خبرنگاران شرایط بازار کالاهای مصرفی در آستانه ماه مبارک رمضان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خبرنگاران شرایط بازار کالاهای مصرفی در آستانه ماه مبارک رمضان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید