طرز تهیه پنکیک صبحانه به همراه روش های تزئین
به گزارش تعطیلات رو، پنکیک یکی از محبوب ترین گزینه ها برای آغاز روزی خوشمزه و انرژی بخش است. این نان لطیف و پف دار از ترکیب موادی ساده مانند آرد، تخم مرغ، شیر و بیکینگ پودر تهیه و معمولا با عسل، شیره افرا، میوه های تازه، وانیل، خامه و دارچین سرو می گردد. پنکیک نه تنها یک انتخاب عالی برای صبحانه است، بلکه می توان آن را به عنوان میان وعده طول روز هم میل کرد. در ادامه طرز تهیه پنکیک صبحانه به همراه گزینه هایی خوشمزه برای تزئین را شرح می دهیم. قبلا در کتاب کاله طرز تهیه پنکیک ساده با آب را شرح داده ایم که می توانید آن را هم مطالعه کنید.

مواد لازم برای تهیه پنکیک صبحانه
- آرد همه منظوره 120 گرم
- شکر 2 قاشق غذاخوری
- بیکینگ پودر 2 قاشق چای خوری
- نمک 1 پینچ
- شیر 240 میلی لیتر
- کره آب شده یا روغن گیاهی 2 قاشق غذاخوری
- تخم مرغ 1 عدد بزرگ
طرز تهیه پنکیک صبحانه
1. مخلوط کردن مواد اولیه خشک
در یک کاسه کوچک آرد، شکر، بیکینگ پودر و نمک را با هم مخلوط کنید و کنار بگذارید. حتما از بیکینگ پودر بهره ببرید چون این پودر به پف کردن پنکیک شما یاری می نماید و حتما قبل از استفاده هم تاریخ انقضای بکینگ پودر را چک کنید، چون استفاده از بیکینگ پودر قدیمی باعث می گردد پنکیک شما پف نکند. از شکر به منظور شیرین تر کردن مزه پنکیک استفاده می گردد، اگر به هر دلیلی دوست ندارید از شکر برای تهیه این صبحانه بهره ببرید، با خیال راحت می توانید آن را حذف کنید. دقت کنید که استفاده از نمک در پنکیک نه تنها طعم پنکیک شما را تقویت می نماید، بلکه آن را لطیف هم می سازد.
2. اضافه کردن مواد خشک به مخلوط شیر
برای تهیه مخلوط شیر، در یک کاسه میانه جداگانه، مواد تَر یعنی شیر، تخم مرغ و کره را با هم به خوبی مخلوط کنید. استفاده از کره ذوب شده بدون نمک، عطر و طعم لطیفی به پنکیک شما می بخشد؛ البته به جای کره می توانید از روغن گیاهی با طعم خنثی هم بهره ببرید. بعلاوه خالی از لطف نیست که بدانید استفاده از تخم مری که در دمای اتاق بوده، بافت پنکیک شما را مرطوب و لطیف می نماید.
در قدم بعدی، ترکیب مواد خشک تهیه شده در مرحله اول را به مخلوط شیر اضافه و تا زمانی که به بافت یکدستی برسید، مواد را با یکدیگر مخلوط کنید. توجه کنید که بیش از حد مواد را با یکدیگر مخلوط نکنید تا پنکیک بتواند به خوبی پف کند. اجازه دهید مایه پنکیک برای 1 تا 2 دقیقه استراحت کند تا بیکینگ پودر به خوبی فعال گردد.
4. سرخ کردن مواد پنکیک در ماهیتابه
یک تابه بزرگ نچسب را روی حرارت کم تا میانه گرم کنید و به کف آن مقداری مناسب روغن یا کره اضافه کنید. برای تهیه هر ورق پنکیک، 2 یا 3 قاشق غذاخوری خمیر پنکیک را در ماهیتابه بریزید و مطمئن شوید که مایه بیش از حد پخش نگردد. بعد از یک دقیقه با استفاده از کف گیر و با دقت پنکیک را برگردانید و اجازه دهید طرف دیگر نیز به مقدار یک دقیقه حرارت ببیند تا قهوه ای رنگ گردد. بهتر است تا زمانی که روی سطح خمیر پنکیک حباب ریز تشکیل نشده است، پنکیک را برنگردانید. بعد از تهیه پنکیک می توانید آن را با میوه و عسل تزیین نموده و میل کنید. نوش جان!
نکات تکمیلی برای تهیه پنکیک صبحانه
در این دستور پخت، طرز تهیه پنکیک برای صبحانه را برای شما آموزش دادیم، با رعایت نکاتی ساده اما مهم می توانید پنکیکی نرم و پف دار تهیه کنید و از طعم لذیذ آن لذت ببرید.
پنکیک را با چه موادی می توان تزئین کرد؟
تهیه و پخت پنکیک یک هنر است که با تزیین درستش کامل می گردد. برای تزئین کردن پنیکیک خود می توانید از گزینه های زیر بهره ببرید تا هم پنکیکتان زیبا گردد و هم از لحاظ ارزش غذایی کامل تر باشد.
- شربت افرا: پنکیک شربت افرا را به خوبی جذب می نماید.
- انواع توت تازه: توت فرنگی، تمشک، زغال اخته
- موز ورقه شده: برای طعم لذیذتر می توانید موز را با کره، شکر و وانیل (یا دارچین) از قبل کاراملی کنید. طرز تهیه پنکیک موز و گردو را می توانید در کتاب کاله مطالعه کنید.
- شکلات چیپسی: می توانید آن ها را روی پنکیک هایتان اضافه کنید یا در حالی که یک طرف پنکیک در تابه در حال پختن است، به پنکیک اضافه کنید.
- انواع کره: کره بادام زمینی، کره بادام هندی، کره بادام
- انواع مغزها: مانند گردو و بادام خرد شده که می توانید آن را روی پنکیک قرار دهید یا از اول به خمیرش اضافه کنید.
آیا می توان به جای شیر از باتر میلک استفاده کرد؟
بله. استفاده از باترمیلک به جای شیر در تهیه پنکیک یاری می نماید بافت پنکیک شما مرطوب تر و لطیف تر گردد. البته اگر وگان هستید می توانید شیر را حذف کنید و پنکیک وگان تهیه کنید.
آیا امکان جایگزین کردن ماست با شیر وجود دارد؟
اگر به شیر دسترسی ندارید یا می خواهید به هر دلیلی از شیر استفاده نکنید، قطعا ماست را می توانید جایگزین کنید. اگر دوست دارید طرز تهیه پنکیک با ماست را به شکلی دقیق بدانید، می توانید به کتاب کاله مراجعه کنید.
آیا به جای آرد همه منظوره می توان از آرد کامل گندم استفاده کرد؟
بله، شما می توانید به راحتی آرد همه منظوره را با آرد کامل گندم به نسبت یک به یک جایگزین کنید. البته آرد برنج هم گزینه خوب و سالمی برای تهیه پنکیک است که طرز تهیه پنکیک با آرد برنج را می توانید با جزییات کامل در کتاب کاله مطالعه کنید.
چگونه می توانیم پنکیک گیاهی تهیه کنیم؟
به سادگی از روغن نباتی (کانولا یا آفتابگردان) به جای کره ذوب شده بهره ببرید و شیر را با شیر گیاهی (شیر بادام یا شیر جو دوسر) جایگزین کنید.
منبع: کتاب کاله