فوت و فن تهیه استاک یا آب مرغ با طعمی بی نظیر
به گزارش تعطیلات رو، اگر از جادوی عصاره های گوشت و مرغ در طعم غذا چیزی به گوشتان خورده باشد، باید به شما تبریک بگوییم؛ شما از مخاطبان خاص این مقاله با عنوان فوت و فن تهیه استاک یا آب مرغ خواهید بود.

استاک مایعی طعم دار است که از دل استخوان های گوشت و مرغ به آشپزخانه ما راه پیدا نموده است. شاید بهتر باشد بعد از این، استاک را با نام عصاره سحرآمیز در فکر به خاطر بسپاریم؛ عصاره ای که قادر است طعمی بهشتی به غذاهایمان ببخشد. حالا فرقی هم نمی کند سرآشپزی حرفه ای و درجه یک باشید یا آشپزی معمولی و تازه کار؛ اگر دوست دارید با این طعم بهشتی به استقبال مهمان های خود بروید، باید استاک یا همان عصاره مرغ و گوشت دم دستتان باشد.
از آن جایی که هر چیزی طبیعی و ارگانیک اش خوب است، در این مقاله با ما همراه باشید تا ضمن آشنایی با فوت و فن تهیه استاک یا آب مرغ، عصاره ای کاملا طبیعی و دست ساز را در یخچال خود نگهداری کنید.
مواد اولیه در طرز تهیه استاک مرغ
- 2 ساقه کرفس
- 1 عدد پیاز
- 10 ساقه جعفری
- 1 حبه سیر
- 2 عدد هویچ
- 1 عدد برگ بو
- نصف قاشق چای خوری فلفل سیاه
- 1 قاشق غذاخوری آویشن
زمان آماده سازی مواد 10 دقیقه و زمان پخت 5 الی 5 ساعت و نیم است.
5 گام اساسی در طرز تهیه استاک
اساسی ترین چیزی که در طرز تهیه استاک به آن احتیاج دارید، آب و استخوان های مرغ است. همین! دیگر افزودنی های موجود در فهرست مواد اولیه را می توانید مطابق میل و سلیقه خود دستکاری کنید و با موادی که در آشپزخانه دارید، استاکی با طعم عالی تهیه کنید.
- اولین گام در طرز تهیه استاک، شستن استخوان ها و تمیزکردن آن ها با آب سرد است. باید مطمئن شوید که تمام حفره های استخوان از خون و چربی اضافی پاک شده است.
- در گام دوم طرز تهیه استاک قطعات استخوان را به همراه 20 فنجان آب در قابلمه ای بزرگ بجوشانید و در تمام این مدت کوشش کنید کفی را که با جوشیدن بالا می آید، از استخوان ها جدا کنید.
- با جوش آمدن استخوان ها، کرفس، پیاز، جعفری، سیر، هویچ، برگ بو، آویشن، فلفل سیاه و هر افزودنی دیگری را که دوست داشتید، به استخوان ها اضافه کنید.
- بعد از اضافه کردن افزودنی ها ضروری است به اندازه آبی که از قابلمه خارج شده است، دوباره آب اضافه کنید. حالا اجازه دهید دوباره قابلمه به مرحله جوشیدن برسد. سپس حرارت را کم کنید و زمانی حدود 5 ساعت را برای پخت آرام و آهسته مواد در نظر بگیرید.
- در نهایت بعد از 5 ساعت پخت، استاک مرغ آماده است. در این مرحله می توانید از یک صافی برای جداکردن مواد جامد یاری بگیرید. عصاره تهیه شده را بعد از خنک شدن به مدت 12 ساعت در یخچال نگهداری کنید.
یادتان باشد عمر نگهداری استاک مرغ در یخچال 3 روز و در فریزر 3 ماه است.
انواع استاک
از استاک ها باید به عنوان معجزه آشپزی یاد کرد که تهیه آ ن ها در انواع مختلف می تواند دست ما را در آشپزی باز نگه دارد. در ادامه با ما همراه باشید تا با انواع استاک و طرز تهیه هر کدام آشنا شوید.
استاک گوشت
استخوان گاو و گوساله مهم ترین عنصر در تهیه استاک گوشت است. این نوع استاک بیشترین کاربرد را در غذاهای گوشتی و انواع سوپ دارد. مراحل پخت استاک گوشت بی شباهت به طرز تهیه استاک مرغ نیست. تنها تفاوت آن مدت زمان پخت است که چیزی حدود 6 تا 7 ساعت را باید در نظر بگیرید.
استاک سبزیجات
اگر با سبزیجات اضافی داخل یخچال نمی دانید چکار کنید، پیشنهاد می کنیم دست به کار شوید و با تهیه استاک سبزیحات عالی، از دورریخته شدن سبزیحات جلوگیری کنید. استاک سبزیجات برای کسانی که محدودیت استفاده از انواع گوشت را دارند، می تواند برترین طعم دهنده غذا باشد.
در طرز تهیه استاک سبزیجات با هیچ محدودیتی روبه رو نخواهید بود و می توانید از هر نوع سبزیجاتی که به آن دسترسی دارید، بهره ببرید. فقط پیاز و سیر را از قلم نیندازید؛ چرا که طعمی فوق العاده به استاک سبزیجات شما می بخشند.
استاک ماهی
برای آن دسته از افرادی که علاقه ای وافر به غذاهای دریایی دارند، توصیه می کنیم با تهیه استاک ماهی، طعمی خاص و منحصربه فرد را چاشنی غذاهای خود نمایند. در طرز تهیه استاک ماهی کره و سرکه سفید از ملزومات مهم در کنار انواع افزودنی ها خواهد بود.
نکات طلایی در فوت و فن تهیه استاک یا آب مرغ
- مهم ترین نکته در فوت و فن تهیه استاک یا آب مرغ، جداکردن کفی ست که در اثر جوشیدن استخوان ها از آن خارج می گردد. این کار منجر به شفافیت بیشتر عصاره استاک می گردد.
- نکته دوم در فوت و فن تهیه استاک یا آب مرغ این است که شما می توانید از هر افزودنی دیگری در تهیه استاک مرغ بهره ببرید؛ اما حواستان باشد افزودن موادی نظیر گوجه فرنگی که در اثر حرارت، پوره می شوند، منجر به تیره و کدرشدن استاک می گردد.
- از آن جایی که می توانید از استاک برای طعم دارکردن هر نوع غذایی بهره ببرید، بهتر است نمک را از فهرست مواد افزودنی خود حذف کنید تا خوش نمکی غذا از دستتان خارج نگردد.
- مهم ترین و کلیدی ترین نکته در فوت و فن تهیه استاک یا آب مرغ، صبوری کردن است. اگر دوست دارید استاکی غلیظ و خوش طعم داشته باشید، باید صبر و حوصله به خرج دهید و از جوشاندن استخوان و مواد افزودنی خودداری کنید.
- به این نکته توجه داشته باشید که در فوت و فن تهیه استاک یا آب مرغ، افزودن ادویه تنها به منظور برطرف بوی بد استخوان هاست. پس در اضافه کردن اندازه ادویه به استاک، شش دانگ حواستان را جمع کنید.
- اگر قرار است استاکی از استخوان های بزرگ تهیه کنید، بهتر است آن ها را به قطعات کوچک تر تقسیم کنید تا در زمانی کوتاه تر، عصاره و طعم خود را پس دهند.
- از دیگر نکات فوت و فن تهیه استاک یا آب مرغ که ممکن است به کارتان آید، سرعت بخشیدن به فرآیند پخت استاک در شرایط اورژانسی و فوری ست. اگر زمان و فرصت کافی برای تهیه استاک ندارید، می توانید روی زودپز هم حساب کنید تا استاکی خانگی با طعمی عالی را در کوتاه ترین زمان ممکن تهیه کنید.
- این کاملا بستگی به نظر شما دارد که در طرز تهیه استاک از گوشت موجود روی استخوان مرغ هم بهره ببرید؛ اما این را بدانید که استخوان مرغ رکن اصلی در طرز تهیه استاک یا آب مرغ است.
- ممکن است برای شما در کنار طعم بی نظیر استاک، خوش رنگی آن هم در اولویت باشد. نگران نباشید؛ برای این مورد هم راه حل وجود دارد. شما می توانید با اضافه کردن اندازه کمی مخلوط رب گوجه فرنگی و آب، استاک مرغی با رنگ قهوه ای داشته باشید.
- نکته آخر در فوت و فن تهیه استاک یا آب مرغ، انتخاب اندازه غلظت یا رقیقی استاک است. اگر مایلید استاکی رقیق تر داشته باشید، کافی ست تعداد فنجان آب بیشتری را در مراحل پخت استاک بهره ببرید.
تدارک غذایی خوش طعم و مقوی، ساده ترین کاری ست که برای آوردن شادی به خانه هایمان از ما ساخته است. ما کوشش کردیم در این مقاله با ارائه کاربردی ترین نکات در فوت و فن تهیه استاک یا آب مرغ، به یادماندنی ترین جشن ارغاسوان یا جشن گرما را در دفتر تاریخ روزهای خوشتان ثبت کنیم. تجربیات شما در این مورد می تواند به کامل ترشدن این مطلب یاری کند؛ منتظر کامنت شما هستیم.
منبع: اسنپ مارکت