هشدار نسبت به ریزش سقف بازار 700 ساله شهرضا

به گزارش تعطیلات رو، بخش قابل توجهی از سقف بازار شهرضا با قدمتی بیش از 700 سال در حال ریزش است و خطرات جانی عابران و بازاریان را تهدید می نماید.

هشدار نسبت به ریزش سقف بازار 700 ساله شهرضا

جهت دریافت اجرای روف گاردن با گروه ساختمانی آبان در ارتباط باشید.

به گزارش خبرنگاران به نقل از فارس، صنایع دستی، آثار تاریخی و گردشگری هر کشوری نه تنها معرف فرهنگ و تاریخ آن کشور است بلکه یکی از درآمدزاترین صنایع هر کشوری نیز به شمار می رود.

شهرضا با سابقه بیش از هزار ساله خود یعنی از زمان ساسانیان از جمله شهرهای قدیمی استان اصفهان است که دارای 50 اثر تاریخی ثبت شده و 200 اثر ارزشمند شناخته شده است.

مسجد جامع، روستای زیارتگاه و بازار تاریخی شهرضا مربوط به دوره سلجوقیان و از قدیمی ترین آثار تاریخی و سه خانه مربوط به دوره پهلوی واقع در بافت قدیمی این شهر از جدیدترین آثار تاریخی شهرضا محسوب می شوند.

تاریخ و هویت تاریخی برای خیلی از مدیران شهرستان شهرضا معنایی ندارد، چرا که به راحتی دست به تخریب ابنیه های تاریخی شهر می زنند، نمونه آن خانه تاریخی میربد بود که جای خودش را به پارکینگ عمومی داده است.

خانه تاریخی دیگری نیز با قدمت 500 ساله در میدان حکیم فرزانه کوچه پا سبزی ها سال گذشته توسط شهرداری تخریب شد در آن موقع وقتی تعدادی از خبرنگارانان در شبکه های مجازی به این تخریب اعتراض کردند در پاسخ از شورای شهر شنیدند این خانه ثبت میراث نبوده و در زمان شورا و شهردار قبلی در طرح خیابان بوده و اکنون با رضایت مالک تخریب شده است.

تنها مکانی که شاید بتوان به عنوان مجموعه تاریخی فعال به آن اشاره داشت بازار تاریخی شهر است که باز هم باید بیان نمود که قسمتی از بازار به علت عدم توجه مردم و مسئولانتخریب شده است و قسمت دیگر بازار هم که به نسبت سرحال تر است به علت عدم توجیه و عدم اطلاع کسبه دچار آشفتگی ظاهر شده است.

  • جشنواره انار شهرضا باید به عنوان میراث ناملموس ثبت شود

ناصر اسدی با بیان این که سمنوپزان یک سنت دیرینه شهرضا است، گفت: فصل های پاییز و زمستان زمان پخت سمنو در شهرستان شهرضا است و آئین سمنوپزی شهرضا به عنوان میراث ناملموس فرهنگی شهرضا ثبت شده است.

سرپرست فرمانداری شهرضا با بیان این که انار شهرضا و انار و امامزاده علی اکبر خاص است، اضافه نمود: جشنواره انار شهرضا باید به عنوان میراث ناملموس به نتیجه برسد و ثبت شود.

وی با بیان این که خانه شهید مدرس در روستای اسفه مکان خوبی برای تبدیل به موزه است، گفت: بازار شهرضا مربوط به دوران سلجوقی و ساسانی است و باید برای تعمیر و مرمت آن عزم شهرستانی باشد.

اسدی با اشاره به این که طرح جامع امامزاده شاهرضا (ع) به نتیجه رسیده است و این امامزاده دارای صندلی ویژه ای است، بیان نمود: گردشگری تاریخی، مذهبی و طبیعی در شهرضا باید صندلی خود را پیدا کند.

سرپرست فرمانداری شهرضا با بیان این که آثار تاریخی شهرضا باید مرمت شود تا این آثار حفظ شود، بیان نمود: سفال شهرضا قدمت دیرینه دارد و در استان اصفهان صندلی نخست را دارد اما صندلی مالی خود را پیدا ننموده است.

وی با بیان این که شهرضا با قدمتی که دارد احتیاج به پیگیری ویژه دارد، اضافه نمود: دولت کار نظارت را انجام می دهد و بخش خصوصی باید وارد پروژه های میراث فرهنگی و گردشگری شود.

اسدی با تأکید بر این که خانه های تاریخی می تواند تبدیل به موزه شود، افزود: باید برخی از تفویض اختیارها به شهرضا انجام شود تا در خصوص خانه های تاریخی بهتر بتوان تصمیم گرفت.

  • پروانه رایگان شهرداری برای احیای خانه های تاریخی

حبیب قاسمی با اشاره به تبدیل شدن سازمان میراث فرهنگی به وزارت خانه گفت: در ملاقات با وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری دو ثبت معنوی سمنوی شهرضا و برج کبوترخانه شهر منظریه پیشنهاد داده شد.

شهردار شهرضا با بیان این که شهرضا دارای 2 هزار و 400 هکتار محدوده شهری است که هزار و 90 هکتار آن بافت تاریخی و میراثی است، بیان نمود: در طرح جامع، بافت های تاریخی علامت خورده است و برای مجوز نوسازی یک استعلام حدود 6 ماه طول می کشد، بنابراین رونق گردشگری انجام نمی شود.

وی با تأکید بر این که بازار و خانه های تاریخی دغدغه شورای شهر است و می خواهیم این آثار بماند، توضیح داد: خانه ای تاریخی را خریداری کردیم و بر روی معنویت آن می خواهیم سرمایه گذاری کنیم، مقرر شد تغییر کاربری آن در مدت دو هفته انجام شود، اما بیش از 50 روز است که به استان درخواست داده ایم و هنوز نتوانسته ایم، اقدام عملی انجام دهیم.

قاسمی با اشاره به احصای 8 خانه تاریخی در حال خرید توسط شهرداری شهرضا بیان نمود: اگر تسهیلاتی برای خانه های تاریخی است، باید اعلام شود، شهرداری آمادگی دارد تا پروانه رایگان برای مرمت و احیای خانه های تاریخی بدهد.

  • مرمت های غیرمتجانس، آفت بازار تاریخی شهرضا

شهردار شهرضا با بیان این که سه دستگاه مینی بوس را احیا نموده ایم تا بتوانیم گردشگران خارجی را که با قطار از اصفهان به سمت شیراز می فرایند، یک شبانه روز در شهرضا نگه داریم و این شهر را به آن ها نشان دهیم، اعلام کرد: باید تفویض اختیارها شهرستانی شود تا در حوزه شهرستان استعلام های مردم در مدت دو هفته پاسخ داده، تا سبب نارضایتی نشود.

وی با بیان این که در سال گذشته تعدادی از ساختمان های قدیمی در شهرضا تخریب شد، گفت: بازار شهرضا رویکرد مالی و مذهبی دارد اما مرمت های غیرمتجانس در آن اجرا شده است و این امر یکی از آفت هایی است که بازار را از بین می برد.

قاسمی با بیان این که شهرداری شهرضا آمادگی دارد که در بازار 50 درصد اعتبار بگذارد تا احیا شود، اضافه نمود: اگر بازار درست مرمت و احیا نشود، 9 هکتار دستخوش تغییراتی می شود که ناخوشایند است.

شهردار شهرضا با بیان این که شهرداری این آمادگی را دارد تا تیمچه ها و کاروانسراهای بازار را بخرد و در راستای مرمت آن کمک کند، افزود: 351 اثر تاریخی در شهرضا داریم اما برای نشان دادن به گردشگران چیزی نداریم، فقط آوازه شهرضا بر روی کاغذ و زبان شده است.

  • بخش قابل توجهی از سقف بازار شهرضا در حال ریزش است

سید مسعود میرشجاعی، مسؤول دفتر نماینده مردم شهرضا و دهاقان در مجلس شورای اسلامی در این باره گفت: بخش قابل توجهی از سقف بازار شهرضا با قدمتی بیش از 700 سال در حال ریزش است و خطرات جانی برای عابران و بازاریان دارد و با وجود پیگیری های نماینده و حضور و بازدید مسئولان کشوری و استانی در طول چهار سال اخیر از بازار شهرضا، هیچگونه دغدغه ای برای برطرف خطر از سقف های در حال ریزش به وسیله اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان اصفهان مشاهده نمی شود که برای این امر باید قبل از وقوع حادثه چاره اندیشی شود.

مسؤول دفتر نماینده مردم شهرضا و دهاقان در مجلس شورای اسلامی توضیح داد: باید با در نظر دریافت زمان تنظیم بودجه سال آینده از هم اکنون کارشناسان میراث فرهنگی استان اصفهان توجه ویژه ای در امر تأمین و تخصیص اعتبار لازم برای احیا، برطرف خطر و بهسازی سقف بازار اعمال نمایند.

  • قانون حمایت از هنرمندان صنایع دستی در مجلس در حال تدوین است

فریدون اله کمک با بیان این که شهرستان شهرضا یک شهرستان خاص و ویژه در استان اصفهان است، گفت: شهرضا دارای ظرفیت ها و قابلیت های بسکمک در حوزه گردشگری و صنایع دستی دارد.

مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری اصفهان با بیان این که شهرضا دارای گردشگری تاریخی، فرهنگی، طبیعی و مذهبی است، اضافه نمود: قرار دریافت در محور مواصلاتی شمال به جنوب کشور و عنوان شهر ملی سفال، موقعیت خوبی برای گردشگری برای این شهرستان فراهم نموده است.

وی با بیان این که وزارت میراث فرهنگی و گردشگری یک وزارت جدیدالتأسیس است، بیان نمود: این وزارت خانه یک دستگاه حاکمیتی است و بسکمک از امور تصدی گری را از این وزارت خانه مطالبه می شود که در حیطه وظایف آن نیست.

اله کمک با بیان این که بافت تاریخی شهرضا در شورای عالی شهرسازی و معماری کشور تعیین و مصوب شده است، ادامه داد: باید در بازنگری طرح جامع این خطوط تاریخی اصلاح شود و مصوبه جدید اخذ شود.

مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری اصفهان با بیان این که اصفهان دومین شهر جهانی صنایع دستی است، بیان نمود: نخستین ناحیه صنایع دستی کشور در شهرستان شهرضا کلنگ زنی شد.

وی با بیان این که بیمه هنرمندان صنایع دستی به مسائل بودجه ای دولت باز می شود، بیان نمود: دولت در گذشته با پرداخت یارانه هنرمندان را تحت پوشش بیمه قرار می داد، در حال حاضر 6 هزار نفر در اصفهان تحت پوشش بیمه هستند.

اله کمک با اشاره به این که قانون حمایت از هنرمندان صنایع دستی در مجلس در حال تدوین است و بیمه هنرمندان حل می شود، بیان نمود: در پرداخت تسهیلات هیچ مسئله ای وجود ندارد.

منبع: همشهری آنلاین
انتشار: 12 بهمن 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: tatilatro.ir شناسه مطلب: 723

به "هشدار نسبت به ریزش سقف بازار 700 ساله شهرضا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "هشدار نسبت به ریزش سقف بازار 700 ساله شهرضا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید