انواع غذا با دال عدس و نحوه طبخ آنها

به گزارش تعطیلات رو، غذا با دال عدس یا غذا با عدس قرمز دارای تنوع و ارزش غذایی بالایی است، شما می توانید انواع سوپ، خورشت و کوفته را با این ماده غذایی درست کرده و به برنامه غذایی خود تنوع بخشید.

انواع غذا با دال عدس و نحوه طبخ آنها

خبرنگاران | سرویس آشپزی - آیا تا کنون نام دال عدس را شنیده اید؟ دال عدس گونه ای از حبوبات بوده که دانه های قرمز رنگ آن از عدس معمولی کوچکتر است. این نوع از حبوبات در غذا های زیادی از جمله غذا های تند خوزستانی کاربرد دارد که معروف ترین آن ها در این مقاله ارائه شده است.

دال عدس را می توان غذایی کامل دانست که انرژی زیادی تولید می کند. انرژی 2 فنجان دال عدس پخته چیزی حدود 70 کیلوکالری است و به همین دلیل می تواند صبحانه ای مغذی باشد که انرژی روزانه بدن را تامین می کند. همچنین قبل از فعالیت های ورزشی می تواند به عنوان غذایی پرکالری و مقوی مورد استفاده قرار گیرد.

1. کوفته دال عدس

نوعی غذا با دال عدس که ترک ها به آن کوفته مردمک نیز می گویند، کوفته دال عدس است. این غذا که غذایی کاملا گیاهی است را می توان روی میز اردور قرار داد و به عنوان پیش غذا یا شامی سبک، استفاده کرد.

مواد لازم
دال عدس1 پیمانه
بلغور گندم خیس خورده3/4 پیمانه
پیاز 1 عدد
جعفری خرد شده1 پیمانه
تره ریز خرد شده1 پیمانه
رب گوجه فرنگی2 قاشق غذاخوری
زیره پودر شده3 قاشق چایخوری
فلفل قرمز1/2 قاشق چایخوری
روغن زیتون1/4 پیمانه
نمکبه میزان لازم

دستور تهیه:

  1. دال عدس را در قابلمه ریخته، 2/5 پیمانه آب به آن اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید. حدود 1 ساعت صبر کنید تا دال عدس پخته و آب آن خورد رود.
  2. بلغور را به عدس اضافه کرده و اجازه دهید چند دقیقه دیگر با هم بپزند، سپس حرارت را خاموش کرده و فرصت دهید خنک شوند.
  3. پیاز را رنده کرده و با کمی روغن تفت دهید تا طلایی شود، رب گوجه فرنگی را به آن اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود.
  4. دال عدس و بلغور پخته، مخلوط رب و پیاز، تره خرد شده، پودر زیره، نمک و فلفل را در کاسه ای ریخته و خوب با هم مخلوط کنید تا یکدست شوند.
  5. از مواد به اندازه کوفته های کوچکی برداشته و به شکل دلخواه در آورید، سپس آن را در جعفری خرد شده بغلطانید و در ظرف سرو قرار دهید.
  6. کوفته ها را در یخچال بگذارید تا خنک شوند و سپس آن ها را سرو کنید.

2. خورش دال عدس

یکی دیگر از انواع غذا با دال عدس، خورش دال عدس است که طبق دستور اصلی، غذایی تند است و شما می توانید میزان تندی آن را بسته به ذائقه خود تغییر دهید. این خورش را می توان با گوشت تکه ای، کوفته قلقلی و یا مرغ درست کرد و همراه با برنج مورد استفاده قرار داد.

مواد لازم
پیاز بزرگ1 عدد
سیر4-5 حبه
فیله مرغ4 عدد
دال عدس1 پیمانه
سیب زمینی بزرگ1 عدد
رب گوجه فرنگی1 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل به میزان لازم
دارچین1/4 قاشق چایخوری
آبلیمو2 قاشق غذاخوری

دستور تهیه:

  1. دال عدس را شسته و با مقداری آب خیس کنید.
  2. سیب زمینی را پوست گرفته و به صورت خلالی خرد کنید، سپس آن را در مقداری روغن سرخ کنید.
  3. پیاز را به صورت خلالی خرد کرده و با مقداری روغن تفت دهید تا طلایی شود.
  4. سیر را له کرده، به پیاز اضافه کنید و چند دقیقه با هم تفت دهید.
  5. مقداری زردچوبه روی مخلوط سیر و پیاز بریزید و هم بزنید، سپس تکه های مرغ را اضافه کرده و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند.
  6. نمک، فلفل، دارچین و رب را اضافه کرده و چند دقیقه دیگر تفت دهید.
  7. حدود 3-2 لیوان آب جوش در قابلمه بریزید و حرارت را کم کنید تا مرغ کاملا بپزد.
  8. آب دال عدس را دور ریخته و دال عدس را به قابلمه اضافه کنید.
  9. حدود 10 دقیقه صبر کنید تا دال عدس بپزد و در این فاصله اگر خورش کم آب شد، مقداری آب جوش به آن اضافه کنید.
  10. نمک خورش را میزان کرده و مقداری آبلیمو به آن اضافه کنید.
  11. خورش دال عدس آماده است، آن از روی حرارت برداشته و در ظرف سرو بکشید. روی خورش را با سیب زمینی سرخ شده تزیین کنید.
  12. این خورش را می توانید با گوشت (دال عدس با گوشت) نیز درست کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه کوکوی دال عدس با 3 دستور پخت متفاوت

3. سوپ دال عدس

سوپ دال عدس یکی دیگر از انواع غذا با دال است که به عنوان پیش غذا سرو می شود. این سوپ برای سرماخوردگی مفید است و می تواند به عنوان غذای کمکی برای بچه ها، پس از یک سالگی مورد استفاده قرار گیرد.

مواد لازم
عصاره گوشت یا مرغ2 لیتر
دال عدس1 پیمانه
پیاز بزرگ1 عدد
رب گوجه فرنگی1 قاشق غذاخوری
روغن2 قاشق غذاخوری
سیب زمینی متوسط1 عدد
آب لیمو به میزان لازم
جعفری ساطوری برای تزیینبه میزان لازم
نمک و فلفلبه میزان لازم

دستور تهیه:

  1. پیاز را خلالی خرد کرده و در قابلمه بریزید. روغن را به آن اضافه کرده و روی حرارت ملایم تفت دهید تا پیاز کمی نرم شود.
  2. سیب زمینی را پس از پوست دریافت، به صورت مکعبی خرد کنید و سپس آن را روی پیاز بریزید.
  3. رب گوجه فرنگی، کمی نمک و در صورت تمایل فلفل اضافه کنید و پس از یکی دو دقیقه تفت دادن، عصاره گوشت یا مرغ را اضافه کنید.
  4. فرصت دهید سیب زمینی روی حرارت ملایم بپزد، سپس دال عدس را به آن اضافه کنید.
  5. حدود 10 دقیقه طول می کشد تا دال عدس پخته و سوپ آماده سرو شود.
  6. سوپ دال عدس را در ظرف سرو بکشید و روی آن را با جعفری ساطوری تزیین کنید.
  7. در صورت تمایل هنگام مصرف، مقداری آبلیمو به سوپ اضافه کنید.

آیا شما غذای دیگری را با دال عدس می شناسید؟ دستور تهیه این غذا به چه صورت است؟ نظرات و تجربیات خود را در قسمت ارسال نظر با مخاطبان خبرنگاران درمیان بگذارید.

منبع: setare.com
انتشار: 9 تیر 1400 بروزرسانی: 9 تیر 1400 گردآورنده: tatilatro.ir شناسه مطلب: 1748

به "انواع غذا با دال عدس و نحوه طبخ آنها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "انواع غذا با دال عدس و نحوه طبخ آنها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید