طرز تهیه ژله بستنی و انواع آن؛ دسری آسان و لذیذ
به گزارش تعطیلات رو، با طرز تهیه ژله بستنی، یکی از دسرهای مشهور و انواع آن آشنا شوید تا یک دسر زیبا و خوشمزه برای مهمانی هایتان درست کنید.
قرار است مهمانی بدهید و قصد درست کردن دسرهای رنگارنگ و خوشمزه را دارید؟ به مزه کردن دسرهای مختلف علاقه مند هستید؟ می خواهید یک دسر زیبا درست کنید؛ اما زمان کافی ندارید؟ با خبرنگاران همراه باشید تا طرز تهیه ژله بستنی مرحله به مرحله را به شما بیاموزد و شما را با انواع خوشمزه این دسر از جمله ژله بستنی خرده شیشه، ژله بستنی رولی و ژله بستنی دورنگ و البته طرز تهیه آن ها آشنا کند.
دسر، مطمئنا مجذوب کننده ترین و هیجان انگیزترین بخش یک مهمانی است. دسرها ظاهری رنگارنگ و طعمی فوق العاده دارند و با وجود آن ها می توانید یک مهمانی کامل به راه بیندازید. ژله یکی از ساده ترین و مشهورترین انواع دسر است که به راحتی درست می شود و تنوع بی نظیری دارد. ژله بستنی، کیک ژله ای، ژله خرده شیشه و ژله رولی از انواع دسرهایی هستند که می توان با ژله درست کرد.
ژله بستنی، دسری بسیار خوش طعم و لذیذ است که با پودر ژله، آب جوش و بستنی درست می شود. این دسر به آسانی و در زمانی کوتاه درست می شود و شما می توانید در تهیه آن، خلاقیت زیادی به خرج دهید.
هرآنچه باید درباره ژله بستنی بدانید:
- ژله بستنی ساده و طرز تهیه آن
- ژله بستنی رولی
- ژله بستنی خرده شیشه
- ژله بستنی چند لایه
- ژله بستنی لیوانی
- ژله بستنی موزی
- ژله بستنی کاکائویی
- ژله بستنی توت فرنگی
- ژله بستنی دورنگ
- ژله و تاریخچه آن
- فواید ژله
- مضرات ژله بستنی
- طعم ژله بستنی
ژله بستنی ساده و طرز تهیه آن
مواد لازم برای 4 نفر
- یک بسته پودر ژله دلخواه
- نصف پیمانه آب جوش
- نصف پیمانه بستنی وانیلی
طرز تهیه ژله بستنی
مرحله اول:
آماده سازی بستنی: در ابتدا بستنی را در دمای محیط قرار دهید تا به مرور نرم شده و از حالت یخ زده خارج شود.
مرحله دوم:
آماده سازی ژله: پودر ژله دلخواه خود را در یک کاسه بریزید و به آن آب جوش را اضافه کنید. کاسه را روی بخار کتری یا یک قابلمه حاوی آب در حال جوش قرار دهید و مرتب پودر ژله و آب جوش را هم بزنید تا پودر ژله به طور کامل حل شود.
مرحله سوم:
پس از حل شدن کامل پودر ژله در آب، کاسه را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید تا دمای آن به دمای محیط برسد.
مرحله چهارم:
پس از خنک شدن ژله و نرم شدن بستنی، آن ها را در قالب موردنظر خود بریزید و با هم مخلوط کنید. سپس قالب را در یخچال بگذارید تا ژله بستنی شما ببندد.
مرحله پنجم:
وقتی ژله کاملا سفت شد، آن را از یخچال دربیاورید. قالب ژله را برای چند ثانیه در آب گرم بگذارید تا بتوان ژله بستنی را از قالب جدا کرد. سپس قالب را در ظرف مورد نظر برگردانید و سرو کنید.
نکات مهم برای تهیه ژله بستنی
- توجه داشته باشید که بستنی باید کاملا نرم شود؛ زیرا بستنی سرد ژله را خراب خواهد کرد و در نهایت می بینید که بستنی رو آمده است و ژله زیر آن سفت شده است. در واقع، بستنی باید حالت روان داشته باشد یعنی نه کاملا آب شده باشد و نه سفت و یخ زده باشد.
- شما می توانید برای مخلوط شدن پودر ژله و آب جوش، آن ها را برای چند دقیقه در مایکروویو بگذارید.
- بستنی و و ژله باید در دمای متعادلی داشته باشند و سپس آن ها را مخلوط کرد؛ زیرا در غیر این صورت، ژله می برد.
- اگر می خواهید ژله بستنی شما یکدست باشد و موقع بسته شدن، ژله از بستنی جدا نشود، باید ترکیب ژله و بستنی را با همزن یا مخلوط کن هم بزنید تا کاملا یکدست شوند.
- برای تزئین ژله بستنی می توان از شکلات رنده شده، تکه های میوه تازه و اسمارتیس استفاده کرد.
- برای تهیه یک دسر زیبا و دلربا می توان از بستنی های به رنگ تیره مانند بستنی شاه توت با ژله های رنگ روشن مثل آلوئه ورا استفاده کنید. شما همچنین می توانید از ژله های تیره رنگ مانند انگور، شاه توت و نوشابه ای با بستنی وانیلی استفاده کنید.
- شما می توانید قالب را کمی چرب کنید تا ژله راحت تر از آن جدا شود.
ژله بستنی رولی
ژله بستنی رولی، یکی از زیباترین فرم های ژله بستنی است که برخلاف ظاهرش به سادگی درست می شود.
مواد لازم برای ژله بستنی رولی گل رز
- یک بسته ژله با طعم دلخواه
- سه چهارم لیوان آب جوش
- یک لیوان بستنی وانیلی
- سینی با ابعاد 20 در 30
- نایلون یا سلفون
- روغن به مقدار لازم برای چرب کردن سینی
طرز تهیه ژله بستنی رولی
مرحله اول:
ته سینی رو با استفاده از یک برس به روغن چرب کنید. توجه داشته باشید که تمام سطح سینی باید چرب شود. کیسه فریزر را باز کنید و روی سینی پهن کنید. سپس آن را هم با برس، چرب کنید.
مرحله دوم:
ژله دلخواه خود را در یک لیوان بریزید و به آن، سه چهارم لیوان آب جوش اضافه کنید. سپس آن را خوب هم بزنید تا پودر ژله کاملا حل شود.
مرحله سوم:
بستنی نیم بند و نرم شده را در لیوان بریزید و مخلوط کنید.
مرحله چهارم:
ژله بستنی را روی سینی بریزید و آن را به صورت یکنواخت پهن کنید. سپس سینی را برای حدود یک ساعت در یخچال قرار دهید تا ژله بستنی بگیرد.
مرحله پنجم:
سینی را از یخچال بیرون بیاورید و با فاصله 1.5 سانتی متر تا 2 سانتی متر، یک ردیف را به صورت دالبری و یک ردیف را به صورت صاف با چاقوی تیز تا پایین برش بزنید (دالبرها، شکل لبه گل را به وجود می آورند و خطوط صاف، ته گل هستند).
مرحله ششم:
به آرامی از یک طرف، گل ها را رول کنید و در ظرف سرو بچینید. سپس آن ها را برای یک ساعت در یخچال قرار دهید تا آماده سرو شوند.
ژله بستنی خرده شیشه
ژله بستنی خرده شیشه بدون شک، زیباترین تسخه ژله بستنی است که درست کردن آن، کمی زحمت دارد.
مواد لازم برای ژله بستنی خرده شیشه
- ژله به تعداد دلخواه
- یک لیوان بستنی وانیلی
- یک بسته ژله آلوئه ورا
طرز تهیه ژله بستنی خرده شیشه
مرحله اول:
پودر ژله دلخواه خود را با نصف لیوان آب جوش روی حرارت مخلوط کنید و سپس به آن، نصف لیوان آب سرد اضافه کنید. ژله را در قالبی نسبتا پهن و کم عمق بریزید و برای چند ساعت در یخچال قرار دهید تا خودش را بگیرد. حداقل سه رنگ ژله را به همین ترتیب درست کنید..
مرحله دوم:
بعد از اینکه ژله ها خودشان را گرفتند، آن ها را از یخچال بیرون بیاورید و به شکل مکعب های کوچک برش بزنید. سپس آن ها را در قالب مخصوص دسر بچینید.
مرحله سوم:
ژله آلوئه ورا را با یک لیوان آب جوش مخلوط کنید و خوب هم بزنید تا پودر ژله کاملا حل شود. سپس به جای آب سرد، یک لیوان بستنی نرم شده به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید.
مرحله چهارم:
ژله آلوئه ورا و بستنی را روی مکعب های ژله ای بریزید و قالب را برای چند ساعت در یخچال قرار دهید. سپس آن را سرو کنید.
نکات مهم برای تهیه ژله بستنی خرده شیشه
- به جای استفاده از ژله آلوئه ورا و بستنی، می توان از شیر عسل و پودر ژلاتین استفاده کرد تا ژله خوشمزه تری داشته باشید. در ضمنً، افزودن گلاب هم طعم ژله را بهتر می کند.
- از قلم نیاندازید که قالب را چرب کنید و 15 دقیقه در فریزر قرار دهید تا هنگام جدا کردن ژله مسئله ای پیش نیاید.
ژله بستنی چند لایه
ژله بستنی چند لایه، ژله بستنی چند رنگ یا ژله بستنی رنگین کمانی، یکی از زیباترین نسخه های این دسر خوشمزه و پرطرفدار است که نسبتا به زمان بیشتری برای تهیه احتیاج دارد؛ اما نتیجه نهایی، ارزش تمام زمانی که برای آن می گذارید را خواهد داشت. ژله بستنی چند رنگ به محض آوردن سر سفره، نگاه ها را به خود جلب خواهد کرد و همه برای رسیدن به آن، سر و دست خواهند شکست.
مواد لازم برای ژله بستنی چند لایه
- 5 عدد پودر ژله با طعم ها و رنگ های مختلف
- 2.5 لیوان آب جوش
- 3 اسکوپ بستنی وانیلی
طرز تهیه ژله بستنی چند لایه
مرحله اول:
آماده سازی لایه اول: نصف پودر ژله تمشک آبی را در کاسه بریزید و نصف لیوان آب جوش به آن اضافه کنید. سپس آن ها را خوب مخلوط کنید تا پودر کاملا در آب جوش حل شود. در ادامه یک اسکوپ بستنی وانیلی نرم شده به آن بیفزایید و خوب هم بزنید. ژله تمشک آبی را در قالب مورد نظر بریزید و برای 45 دقیقه تا یک ساعت در یخچال قرار دهید تا خودش را بگیرد.
مرحله دوم:
آماده سازی لایه دوم: نصف بسته پودر ژله پرتقال را به همراه نصف لیوان آب جوش در یک کاسه دیگر بریزید و خوب هم بزنید. سپس اجازه دهید تا کمی سرد شود. قالب را از یخچال دربیاورید و ژله پرتقال را با قاشق به آرامی روی لایه قبل بریزید و به طور یکنواخت پخش کنید. قالب را دوباره در یخچال قرار دهید تا ژله خودش را بگیرد.
مرحله سوم:
آماده سازی لایه سوم: نصف پودر ژله کیوی را با نصف لیوان آب جوش حل کنید و سپس یک اسکوپ بستنی وانیلی نرم شده به آن بیفزایید. قالب را از یخچال دربیاورید و ژله بستنی کیوی را به طور یکنواخت روی آن بریزید. قالب را دوباره برای یک ساعت در یخچال قرار دهید تا ژله خودش را بگیرد.
مرحله چهارم:
آماده سازی لایه چهارم: نصف ژله بلوبری را با نصف لیوان آب جوش مخلوط کنید و پس از خنک شدن روی قالب بریزید. قالب را در یخچال قرار دهید تا ژله خودش را بگیرد.
مرحله پنجم:
آماده سازی لایه پنجم: برای لایه آخر، نصف بسته ژله لیمو را با نصف لیوان آب جوش مخلوط کنید و سپس یک اسکوپ بستنی به آن بیفزایید. ژله بستنی لیمو را روی قالب بریزید و قالب را برای چند ساعت در یخچال قرار دهید تا دسر آماده شود.
مرحله ششم:
قالب را برای چند ثانیه در آب گرم بگذارید و سپس آن را در ظرف سرو برگردانید. برای تزئین از میوه های تازه استفاده کنید. نوش جان!
نکات مهم برای تهیه ژله بستنی چند لایه
- بین مراحل نباید فاصله زیادی بیفتد، زیرا اگر لایه ژله شما کاملا خودش را بگیرد، به لایه بعدی نمی چسبد و هنگام درآوردن از قالب با مشکل روبه رو می شوید.
- برای اطمینان از گرفتن لایه ژله، کافی است با انگشت خود روی سطح آن را فشار دهید. اگر سطح ژله گرفته بود، می توانید لایه بعدی را روی آن بریزید.
- ژله حتما باید خنک شود و سپس روی لایه قبلی ریخته شود، زیرا در غیر این صورت، لایه زیری را آب خواهد کرد و رنگ ژله ها با هم مخلوط می شوند.
- دقت کنید در زمان ریختن ژله روی لایه قبلی، آن را روی یک نقطه ژله نریزید؛ زیرا ممکن است وزن ژله باعث آب شدن ژله قبلی در آن نقطه شود و طعم ژله ها با هم مخلوط شود. سعی کنید ژله را با ملاقه، به آرامی و به صورت دورانی روی لایه قبلی بریزید.
- برای درست کردن ژله رنگین کمانی می توانید به ترتیب از ژله آلبالو، پرتقال، لیموی، کیوی، بلوبری، تمشک آبی و انگور استفاده کنید.
ژله بستنی لیوانی
طرز تهیه ژله بستنی لیوانی درست مانند ژله بستنی ساده است، با این تفاوت که قالب مورد نظر شما به شکل لیوان است و دیگر لازم نیست ژله بستنی را از قالب دربیاورید. این دسر برای مهمانی های پرجمعیت، تولدها و مراسم عروسی بسیار مناسب است، زیرا هر کس می تواند یک ژله بستنی لیوانی برای خود بردارد.
ژله بستنی موزی
مواد لازم برای ژله بستنی موزی
- 2 بسته ژله موز
- یک بسته ژله آلوئه ورا
- 2 عدد بستنی لیوانی وانیلی
- آب جوش به مقدار لازم
- کیوی، پرتقال و موز برای تزئین
طرز تهیه ژله بستنی موزی
مرحله اول:
یک بسته ژله آلوئه ورا را با یک و نیم لیوان آب جوش مخلوط کنید و خوب هم بزنید تا پودر ژله کاملا حل شود. شما می توانید پودر ژله را به روش بن ماری، روی حرارت غیر مستقیم (بخار آب) حل کنید تا دانه های ژلاتین کاملا حل شوند و ژله رنگی شفاف به خود بگیرد. سپس آن را کنار بگذارید تا خنک شود.
مرحله دوم:
دو بسته ژله موز را با دو و نیم لیوان آب جوش مخلوط کنید و خوب هم بزنید تا پودر ژله کاملا حل شود. سپس آن را کنار بگذارید تا خنک شود.
مرحله سوم:
کمی از ژله آلوئه ورای خنک شده را با ملاقه در قالب بریزید تا کف قالب پر شود. سپس قالب را در یخچال بگذارید تا ژله ببندد. قالب را از یخچال دربیاورید و میوه ها را به شکل دلخواه روی آن بچینید (توجه داشته باشید که کیوی، مانع بستن ژله می شود و اگر می خواهید از کیوی استفاده کنید، حتما آن را با آب و شکر، روی حرارت آب پز کنید).
مرحله چهارم:
کمی از ژله آلوئه ورا را روی میوه ها بریزید تا کمی خیس شوند. سپس قالب را دوباره در یخچال قرار دهید تا میوه ها به ژله بچسبند و موقع ریختن بقیه ژله، در دسر شناور نشوند.
مرحله پنجم:
بقیه ژله آلوئه ورا را در قالب بریزید و در یخچال قرار دهید تا ژله خودش را بگیرد.
مرحله ششم:
بستنی نرم شده را در ظرفی هم بزنید تا یکدست شود. سپس ژله موز خنک شده را به آن بیفزایید و مخلوط کنید. کف روی ژله بستنی را جمع کنید و آن را روی قالب بریزید. قالب را برای چند ساعت در یخچال قرار دهید تا ژله بستنی موزی شما آماده شود.
ژله بستنی کاکائویی
طرز تهیه ژله بستنی کاکائویی با ژله بستنی ساده تفاوتی ندارد و فقط باید به جای بستنی وانیلی از بستنی کاکائویی استفاده کنید که در نهایت، دسری شکلاتی و قهوه ای رنگ به شما می دهد. برای تهیه این دسر، بهتر است از ژله موز یا آلوئه ورا استفاده کنید که طعم آن ها هماهنگی بیشتری با شکلات دارد.
یک دسر بستنی کاکائویی نیز وجود دارد که با پودر ژلاتین درست می شود و در ادامه طرز تهیه آن را به شما شرح خواهیم داد.
مواد لازم برای دسر بستنی کاکائویی
- 1.5 لیوان شیر
- 100 گرم بستنی کاکائویی
- 4 قاشق غذاخوری شکر
- یک قاشق غذاخوری سر پر پودر کاکائو
- وانیل به مقدار لازم
- 2 قاشق غذاخوری گلاب
- یک قاشق غذاخوری سر پر پودر ژلاتین
- 3 قاشق غذاخوری نشاسته ذرت
طرز تهیه دسر بستنی کاکائویی
مرحله اول:
پودر ژلاتین را در یک سوم لیوان آب سرد بریزید و روی حرارت غیر مستقیم بگذارید تا به روش بن ماری حل شود. این مخلوط را هم بزنید تا کاملا صاف و شفاف شود.
مرحله دوم:
بقیه مواد را به پودر ژلاتین و آب بیفزایید و خوب مخلوط کنید. دسر را آن قدر روی حرارت هم بزنید تا به غلظتی شبیه به فرنی برسد.
مرحله سوم:
دسر را از روی حرارت بردارید و در یک قالب چرب شده بریزید.
مرحله چهارم:
دسر شکلاتی را برای 2 تا 3 ساعت در یخچال بگذارید تا خودش را بگیرد.
مرحله پنجم:
دسر را در ظرف موردنظر برگردانید و سرو کنید.
ژله بستنی توت فرنگی
طرز تهیه ژله بستنی توت فرنگی، شبیه به ژله بستنی معمولی است و شما باید از ژله توت فرنگی برای تهیه آن استفاده کنید. شما همچنین می توانید ژله بستنی توت فرنگی دو لایه درست کنید. برای این کار، یک لایه را با ژله آلوئه ورا و بستنی و لایه دیگر را با ژله توت فرنگی و بستنی درست کنید. برای تزئین و زیبایی بیشتر در بین دو لایه، توت فرنگی تازه بگذارید.
ژله بستنی دورنگ
طرز تهیه ژله بستنی دورنگ درست مانند ژله بستنی چند لایه است، با این تفاوت که تنها از دو طعم ژله برای تهیه آن استفاده می شود. شما می توانید به دلخواه، یکی از لایه ها را بدون بستنی یا هر دو لایه را با بستنی آماده کنید و از ظاهر بی نظیر آن لذت ببرید.
ژله و تاریخچه آن
ژلاتین که با نام ژله نیز شناخته می شود، فرآورده ای پروتئینی است که از غضروف و هیدرولیز استخوان بدن گاو به دست می آید. ژلاتین، ماده جامد ترد و نیمه شفافی است که بی رنگ یا زرد خیلی روشن است و معمولا بو و مزه ندارد. گیاهخواران به دلیل استفاده از کلاژن پوست و استخوان حیوانات در ژله از این ماده غذایی استفاده نمی کنند.
همان طور که می دانید ژله در آب سرد حل نمی شود و باید آن را در آب گرم حل کرد. جالب است بدانید که ژلاتین می تواند تا 9 تا 10 برابر حجم خود، آب جذب کند و پس از آن در صورت قرار گرفتن در محیطی خنک، ژله تشکیل بدهد. ژله در لوازم قنادی به دو صورت پودر و ورق ژلاتین در دسترس است. ژله های خوراکی از ترکیب پودر ژلاتین، شکر، اسانس و رنگ درست می شوند و فرق آن ها با ورق ژلاتین در این است که دسرهایی که با ورق ژلاتین درست می شوند، شفاف تر هستند.
قبل از اینکه ژلاتین به عنوان یک محصول تجاری به طور گسترده در دسترس عموم قرار گیرد، دسری به نام ژله پاستور گوساله وجود داشت که همان طور که از نام آن بر می آید، با استخراج و تمیز کردن ژلاتین از پای یک گوساله ابداع شد.
تهیه ژله اولین بار در قرن هجدهم میلادی و کتاب هنر آشپزی هانا گلاس دیده شد. وی ژلاتین استخراج شده از پای گوساله را با آب گل بنفشه، آبی، با زعفران، زرد و با اسفناج، سبز کرد و آن ها را به صورت لایه ای در لیوان هایی کوچک و باریک ریخت. هانا ژله را با آب لیمو، شکر و مخلوط ادویه جات مخلوط کرد تا به آن طعم و مزه بدهد. این طرز تهیه برای اولین بار در سال 1747 در کتاب آشپزی او چاپ شد.
فواید ژله بستنی
ژله حاوی پروتئین و آمینواسید است و از خواص زیادی بهره مند است و بستنی نیز از شیر تهیه می شود و می تواند به عنوان یک میان وعده سالم به مقدار مصرف شود. در ادامه شما را با فواید این دسر محبوب آشنا خواهیم کرد.
- استخوان سازی و رشد، جلوگیری از پوکی استخوان
- مفید برای پوست و سایر بافت های بدن به دلیل دارا بودن کلاژن، شفاف کردن پوست و تپل کردن صورت
- تقویت سیستم ایمنی بدن
- موثر در کاهش وزن به دلیل دارا بودن پروتئین بالا و کالری پایین در ژله
- جلوگیری از افسردگی به دلیل داشتن ویتامین B در ژله، بهبود کیفیت خواب
- سلامت مو و جلوگیری از نازک شدن مو
- کاهش کلسترول
- تقویت دستگاه گوارش و پوشش داخلی مخاطی آن
- درمان کم خونی به دلیل دارا بودن ویتامین ب 12 در شیر
مضرات ژله بستنی
- ژله علاوه بر ژلاتین، دارای مواد دیگری مانند رنگ، اسانس و قند است. برای همین توصیه می شود هفته ای یک یا دو بار بیشتر ژله مصرف نکنید تا کلیه هایتان، زمان برای دفع مواد زائد داشته باشند.
- افرادی که معده سرد و مرطوب دارند یا در هضم غذا با مشکل روبه رو هستند، نباید در مصرف ژله زیاده روی کنند.
طعم ژله بستنی
ژله بستنی، دسری شیرین و وسوسه کننده است که امکان ندارد کسی بتواند به آن، دست رد بزند. ژله بستنی را به طرق مختلف و با استفاده از خلاقیت خودتان درست کنید تا نتیجه آن، شما را متحیر کند.
ظاهر بی نظیر ژله بستنی رنگین کمانی یا خرده شیشه به قدری خیره کننده است که همه فکرها را به سمت خود مشغول می کند و بیشتر مهمان ها به سرعت غذایشان را تمام می کنند تا به دسر لذیذ و خوشمزه ژله بستنی برسند.
آیا از طرز تهیه ژله بستنی خوشتان آمده است؟ به نظرتان این دسر، پتانسیل حضور در مهمانی های مجلسی را دارد؟ اگر این دسر را در خانه درست کردید، حتما در بخش نظرات همین مقاله، تجربه خود را برای ما و دیگر کاربران خبرنگاران بنویسید یا از ژله بستنی زیبا و رنگارنگ خود عکس بگیرید و با تگ کردن خبرنگاران در اینستاگرام ([email protected])، عکس های خود را با ما به اشتراک بگذارید.
منبع: کجارو / اُکالا / sarashpazpapion.com / بیتوته / irancook.ir