حقایق تغذیه ای شیر بادام

به گزارش تعطیلات رو، در این دنیای جایگزینهای غذایی، محصولات و مواد غذایی می توانند براحتی با یکدیگر جایگزین شوند. در خصوص شیر سویا که به نام جایگزین شیر گاو مورد استفاده قرار می گیرد، چیزهایی شنیده ایم، با این همه در خصوص شیر بادام چطور؟

حقایق تغذیه ای شیر بادام

مترجم: رزیتا ملکی زاده

منبع:راسخون

در این دنیای جایگزینهای غذایی، محصولات و مواد غذایی می توانند براحتی با یکدیگر جایگزین شوند. در خصوص شیر سویا که به نام جایگزین شیر گاو مورد استفاده قرار می گیرد، چیزهایی شنیده ایم، با این همه در خصوص شیر بادام چطور؟

شیر بادام به معنای دقیق شیر نمی باشد. بدین صورت که بادام های از شب قبل خیسانده شده را آب کش کرده و با آب در مخلوط کن ریخته تا زمانی که به غلظتی همانند شیر در آید. با صاف کردن این مایع به وسیله پارچه ململ پنیرسازی، پوست و دانه های ریز آن گرفته می شود. ریختن چند خرما در مخلوط کن همراه با بادام ها، طعم شیرینی به این نوشیدنی می بخشد. عصاره وانیل، پودر شکلات شیرین نشده و غیره را می توان به منظور طعم دار کردن این نوشیدنی اضافه کرد. شیر بادام بسته بندی شده هم در سوپرمارکتها موجود می باشد.

از آنجا که شیر بادام عاری از محصولات لبنی است، جایگزین بسیار خوبی برای گیاهخواران محسوب می شود. کسانی که دچار مسائل گاز بیش از حد به هنگام هضم شیر سویا می شوند، همچنین می توانند شیر بادام را بدون روبرو با هیچ گونه مسئله ای مصرف کنند. شیر بادام همچنین یک جایگزین عالی بدون لاکتوز است. در نتیجه یک جایگزین شیر عالی به تعداد میرود.

ارزش غذایی شیر بادام (یک وعده: 8 اونس، 5ر236 میلی لیتر)

ماده مغذی

ارزش یا اندازه

پروتئین

51ر1 گرم

کربوهیدرات

4ر1 گرم

چربی (لیپید)

58ر3 گرم

فیبر خوراکی

8ر0 گرم

کالری

40

سدیم

5 میلی گرم

کلسیم

2%

محتوای پروتئین

پروتئین جهت رشد و ترمیم قسمتهای مختلف بدن مورد نیاز است. با این حال، شیر بادام حاوی محتوای پروتئین کمتری در یک وعده نسبت به شیر گاو و یا شیر سویا است. در حالی که یک وعده شیر گاو حاوی 8 گرم پروتئین و شیر سویا حاوی 7 گرم است، شیر بادام تنها حاوی 1 گرم پروتئین ضروری است. بنابراین چنانچه به طور کامل مصرف شیر گاو را ترک کرده و شیر بادام را به طور مرتب مصرف می کنید، اهمیت دارد که دیگر مواد غذایی سرشار از پروتئین را مصرف کرده تا اندازه مورد نیاز پروتئین بدن تأمین شود.

محتوای کربوهیدرات

محتوای کربوهیدرات در شیر بادام دارای اندازه قند خون پایینی بوده که این بدان معناست که این شیر سطوح قند خون را به طور ناگهانی افزایش نمی دهد. این امر آن را برای افراد دیابتی هم مناسب می سازد. علاوه بر آن، محتوای پایین کربوهیدرات در شیر بادام آن را نوشیدنی مناسب برای افرادی می سازد که نسبت به وزن خود حساس می باشند.

اندازه کالری

اگر چه شیر بادام حاوی اندازه قابل توجهی چربی است، اما اندازه کالری شیر بادام کمتر از (نصف) شیر گاو یا شیر سویا است. در نتیجه، افرادی که تمایل به کاهش وزن دارند، می توانند با آسودگی خیال از این شیر مصرف کنند. شیر بادام انتخاب خوبی برای ورزشکاران و افرادی است که نسبت به وزن خود حساس می باشند.

محتوای کلسیم

اندازه کلسیم موجود در شیر بادام کمتر از شیر گاو است، اما از اندازه کلسیم موجود در شیر سویا، بیشتر است. با این وجود، شیر بادام پاکتی یا بسته بندی شده غنی شده با کلسیم است، بنابراین نیازی به بحث در این مورد نیست. تنها بایستی پیش از باز کردن و مصرف، پاکت را به خوبی تکان دهید به این علت که ذرات کلسیم ته نشین شده اند. شیر بادام راه تأمین کلسیم در رژیم غذای بدون لاکتوز است.

محتوای چربی

شیر بادام سرشار از چربی اشباع نشده (چربی اشباع نشده مونو (با یک پیوند دوگانه) یا پلی (با چند پیوند دوگانه)) بوده که این بدان معناست که این شیر در کاهش خطر ابتلاء به بیماری های قلبی مفید می باشد. اسیدهای چرب امگا موجود در این شیر به کاهش کلسترول بد در خون کمک می کنند. علاوه بر آن، شیر بادام عاری از کلسترول، چربی های ترانس و چربی های اشباع شده است. در هر وعده بادام تنها 3 گرم چربی وجود دارد. همچنین حاوی اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 می باشد. در نتیجه افرادی که دارای کلسترول خون بالایی هستند و بیماران قلبی می توانند شیر بادام را بدون هیچ محدودیتی مصرف کنند.

محتوای قند

شیر بادام به طور طبیعی بدون قند می باشد. شیر بادام پاکتی یا بسته بندی شده که در مغازه ها موجود می باشد، دارای طعم دهنده ها و شکر اضافه کرده بوده که محتوای قند آن را بالا می برند. در شیر بادام تجاری یا بیرونی هر یک فنجان حاوی 20 گرم شکر است. اما شیر بادام خانگی حاوی هیچ گونه شکری نبوده و مصرف آن برای افراد دیابتی بلامانع و بی خطر می باشد. به منظور شیرین کردن شیر بادام در خانه، می توانید چند خرما را در حین آسیاب کردن آن بیافزایید.

محتوای ویتامین و مواد معدنی

شیر بادام همچنین سطوح بالایی از منگنز، سلنیوم و ویتامین E را برای بدن تأمین می سازد. منگنز نقش مهمی در فعال سازی آنزیم ها در بدن ایفاء می کند. منگنز همراه با فسفر همچنین نقشی در حفظ سلامت دندان و استخوان دارد. ویتامین E آنتی اکسیدانی است که از غشاهای سلولی با از بین بردن رادیکالهای آزاد که موجب آسیب رسیدن به آنها می شوند، محافظت می کند.

از سوی دیگر سلنیوم برای عملکرد سیستم ایمنی بدن، جهت تولید مثل و برای متابولیسم غده تیروئید مفید می باشد. مهمیم بدست آمده از بادام به شکستن مواد غذایی مصرف شده به انرژی کمک می کند. همچنین به عملکرد غدد پاراتیروئید کمک می کند که مسئول تولید هورمونهایی هستند که به جهت مفید بودن برای سلامت استخوان شناخته شده اند. پتاسیم موجود در آن به حفظ فشار خون طبیعی کمک می کند. با این حال، شیر بادام فاقد ویتامین های گروه B است.

محتوی فلاونوئید و آنتی اکسیدان

شیر بادام همچنین منبع خوبی از فلاونوئیدها است. این بدان علت است که شیر بادام از آرد کردن بادام با پوست تهیه می شود. پوست آن سرشار از فلاونوئید است که برای سلامت قلب و عروق مفید بوده، در نتیجه از بدن در برابر بیماری های قلبی مختلف محافظت می کند. شیر بادام همچنین سرشار از آنتی اکسیدان است، در نتیجه در پیشگیری از بروز بیماری های قلبی و سرطان مفید می باشد.

ارزش غذایی شیر بادام بسیار بالا است و نیازی به اضافه کردن ویتامین های مختلف به آن نیست. با این حال، حقایق تغذیه ای متفاوت شیر بادام که بر روی برچسبهای بسته بندی های شیر بادام نام شده است، آنقدرها هم که تصور می کنیم قابل اعتماد نیستند...

از خرید و استفاده شیر بادامی که به صورت تجاری تهیه و به فروش می رسد خودداری کنید به این علت که نه تنها از اندازه فیبر کمتر و کالری بیشتری برخوردار است بلکه حاوی اضافه کردنی های غیر ضروری بسکمک هم هستند که برای بدن ضرر دارند.

سلب مسئولیت: اطلاعات ارائه شده در این مقاله صرفاً جنبه آموزشی داشته و نبایستی به منظور جایگزین توصیه های متخصص در این امر در نظر گرفته شود.

منبع: راسخون
انتشار: 28 مهر 1400 بروزرسانی: 28 مهر 1400 گردآورنده: tatilatro.ir شناسه مطلب: 1897

به "حقایق تغذیه ای شیر بادام" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "حقایق تغذیه ای شیر بادام"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید