طرز تهیه شیرینی لطیفه گردویی با همه فوت و فن ها

به گزارش تعطیلات رو، شیرینی لطیفه همچون رولت خامه ای در دسته شیرینی های تر قرار می گیرد و در دنیای شیرینی پزی بسیار پرطرفدار است. نام شیرینی لطیفه برگرفته از آن نان نرم، لطیف و تردی است که در دهان آب می گردد. ظاهر فریبنده این شیرینی چه پشت ویترین شیرینی فروشی باشد و چه در میهمانی، دل از همه می برد. این شیرینی را با طعم و شکل های مختلف می توان تهیه و برای میهمانی ها سرو کرد. اگر شما در تهیه شیرینی و غذا بسیار از گردو استفاده می کنید، می توانید در مطالب قبلی دستور تهیه شیرینی پفکی گردویی مجلسی را بخوانید. حال در این مطلب طرز تهیه شیرینی لطیفه گردویی را با همه فوت و فن هایش برایتان خواهیم گفت تا دیگر برای میهمانی و دورهمی هایتان نگرانی نداشته باشید.

طرز تهیه شیرینی لطیفه گردویی با همه فوت و فن ها

مواد لازم برای تهیه شیرینی لطیفه گردویی

  • آرد 100 گرم
  • پودر قند 90 گرم
  • زرده تخم مرغ سه عدد
  • پودر کاکائو یک قاشق غذاخوری
  • وانیل یک چهارم قاشق چای خوری
  • بیکینگ پودر یک چهارم قاشق چای خوری
  • پودر هل یک چهارم قاشق چای خوری
  • خامه فرم گرفته به میزان لازم
  • گردو خردشده به میزان لازم
  • نمک به میزان لازم

طرز تهیه شیرینی لطیفه گردویی

1. فر و قالب را آماده کنید

شیرینی لطیفه با آن طعم و ظاهر مجذوب نماینده همواره یکی از برترین گزینه های پذیرایی به شمار میرود پس چه بهتر که خودتان آن را در منزل درست کنید. در اولین مرحله از طرز تهیه شیرینی لطیفه گردویی باید همچون دیگر دستورهای تهیه شیرینی، مواد لازم را آماده نموده و در دمای محیط قرار دهید. در اولین مرحله از طرز تهیه شیرینی لطیفه گردویی، فر را با دمای 180 درجه سانتی گراد روشن کنید تا گرم گردد. سپس سینی فر را با روغن کمی چرب کنید. داخل سینی را کاغذ روغنی پهن نموده و کنار بگذارید. با توجه به ذائقه تان گردو را به هر میزان و مقدار ای که می خواهید ریز نموده و کنار بگذارید.

نکته: در صورت نبود کاغذ روغنی می توانید بعد از چرب کردن قالب، داخل آن را کمی آرد بپاشید.

2. مایه خمیر را آماده کنید

در دومین مرحله از طرز تهیه شیرینی لطیفه گردویی باید یک کاسه مناسب برای تهیه مایه خمیر در نظر بگیرید. میزان آرد گفته شده را به همراه پودر کاکائو و بیکینگ پودر سه بار در کاسه الک کنید. این کار به سبکی و نرمی آرد بسیار یاری می نماید. حال زرده و سفیده تخم مرغ را از یکدیگر جدا کنید. پودر هل و میزان کمی وانیل را به زرده های تخم مرغ اضافه کنید. مواد را با سرعت تند برای چند دقیقه هم بزنید تا زرده از حالت لختگی خارج گردد. سپس مخلوط آرد را به همراه گردوهای خردشده به زرده های هم زده اضافه کنید. مخلوط را با سرعت میانه برای پنج تا شش دقیقه هم بزنید تا مایه خمیر شما بافت مناسبی به خودش بگیرد. حال با سفیده های به جای مانده می توانید دستور تهیه شیرینی پفکی گردویی با سفیده را خوانده و درست کنید.

نکته 1: مایه شیرینی باید حالت پفکی، کرم رنگ و کش دار پیدا کند.

نکته 2: در صورت شل بودن مایه شیرینی باید کمی به آن آرد اضافه کنید.

3. شیرینی لطیفه را بپزید

در سومین مرحله از طرز تهیه شیرینی لطیفه گردویی مایه را داخل قیف شیرینی پزی بریزید. سپس آن را داخل سینی فرتان به مقدار دلخواه پایپ کنید. برای پایپ مایه شیرینی لطیفه حتما از ماسوره معمولی بهره ببرید. دقت داشته باشید که تعداد آن ها مساوی و زوج باشد. کمی پودر قند روی شیرینی های پایپ شده بریزید. سینی را برای 15 دقیقه داخل فر از قبل گرم شده با دمای 180 درجه سانتی گراد بگذارید. با طلایی شدن روی شیرینی ها، فر را خاموش کنید. پنج دقیقه زمان دهید که شیرینی ها داخل فر بمانند تا حالت خود را حفظ نمایند. سپس شیرینی ها را خارج کنید تا کمی خنک شوند. حال باید به سراغ تهیه خامه بروید. در صورت تمایل می توانید تهیه شیرینی پفکی گردویی با زرده را هم بخوانید تا مدلی دیگر از طعم گردو را در شیرینی حس کنید.

4. شیرینی ها را خامه بزنید

در چهارمین مرحله از طرز تهیه شیرینی لطیفه گردویی باید خامه فرم گرفته را داخل قیفی شیرینی پزی بریزید. سپس یکی از شیرینی ها را برداشته و کمی خامه روی آن بزنید. بعد یک لایه دیگر از شیرینی را روی آن بگذارید تا تمام گردد. شیرینی لطیفه گردویی را برای پنج تا شش ساعت داخل یخچال بگذارید. در نهایت آن ها را با خرده گردو، پودر پسته و یا سس شکلاتی برای سرو تزئین کنید.

نکات تکمیلی تهیه شیرینی لطیفه گردویی

شیرینی لطیفه گردویی را به برترین شکل می توان برای میهمانی و دورهمی ها درست کرد. کوچک و بزرگ به این شیرینی نه نمی گویند. نکات تکمیلی زیر به شما در پخت این شیرینی یاری خواهد نمود.

دستور تهیه خامه شیرینی لطیفه

خوشمزگی شیرینی لطیفه گردویی بیشتر به علت خامه آن است که مجذوب نمایندهیت آن را هم دو برابر نموده است. پس آن را به راحتی خود در منزل درست کنید. در طرز تهیه خامه با کم ترین مواد، سریع و ساده احتیاج به یک و یک چهارم خامه سرد، یک دوم پیمانه پودر قند و سه چهارم قاشق چای خوری وانیل احتیاج دارید. تمامی مواد را داخل کاسه هم زن بریزید. آن ها را برای چند دقیقه با سرعت تند مخلوط کنید تا قله های سفتی روی آن ظاهر گردد.

مخلوط زرده تخم مرغ در تهیه شیرینی لطیفه گردویی

اگر در همان مراحل ابتدایی طرز تهیه شیرینی لطیفه، مخلوط زرده تخم مرغ خوب هم زده نگردد، شیرینی تان بوی زهم تخم مرغ خواهد گرفت. پس برترین کار آن است که از کاسه مناسب با پره های هم زن تان برای زرده های تخم مرغ بهره ببرید چراکه زرده ها در همه قسمت های کاسه یک نواخت زده می گردد. استفاده از وانیل مرغوب و در نظر گرفتن مدت زمان طولانی برای هم زدن تاثیر مهمی در از بین بردن بوی زهم دارد. هنگام هم زدن مخلوط، دورگیری کاسه را نباید فراموش کنید تا مواد کامل و یک دست با یکدیگر مخلوط شوند.

زمان پخت شیرینی لطیفه گردویی

برای اطمینان از پخت شیرینی لطیفه گردویی تنها باید به جدا شدن آن ها از کاغذ روغنی دقت کنید. اگر شیرینی ها به آسانی از کاغذ روغنی جدا شدند باید آن ها را پخته در نظر بگیرید. در صورت چسبیدن به کاغذ روغنی پنج دقیقه دیگر برای پخت به آن ها زمان دهید. در صورت نبود فر می توانید طرز تهیه شیرینی گردویی بدون فر را بخوانید.

پایپ مایه شیرینی لطیفه

خامه مابین شیرینی لطیفه باید به خوبی پایپ گردد که هم ظاهر زیبای آن حفظ گردد و هم از آن بیرون نزند. پس مایه شیرینی را باید به شکل کله قندی و نوک تیز در کاغذ روغنی به شکل دایره های کوچک پایپ کنید. این کار را با فشار دست انجام دهید. پایپ مایه شیرینی لطیفه باید در مرکز انجام گردد. پس به هیچ وجه آن را به شکل چرخشی پایپ نکنید.

نگه داری شیرینی لطیفه گردویی

شیرینی لطیفه را با وجود خامه خیلی نمی توان در دمای محیط و خارج از یخچال نگه داشت چراکه خامه آن ترش می گردد. برترین راه نگه داری شیرینی ها، داخل یک ظرف دربسته است. با این کار شما شیرینی های لطیفه را تا یک هفته می توانید در یخچال نگه دارید. تنها این نکته را در نظر داشته باشید که شیرینی ها را خیلی در ظرف فشار ندهید.

منبع: کتاب کاله
انتشار: 4 آذر 1403 بروزرسانی: 4 آذر 1403 گردآورنده: tatilatro.ir شناسه مطلب: 2433

به "طرز تهیه شیرینی لطیفه گردویی با همه فوت و فن ها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه شیرینی لطیفه گردویی با همه فوت و فن ها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید