طرز تهیه قورمه سبزی با مرغ مجلسی و خوشمزه بهتر از رستوران
به گزارش تعطیلات رو، خورش قورمه سبزی یکی از خوشمزه ترین و محبوب ترین غذاهای ایرانی است که اغلب با گوشت قرمز تکه ای تهیه می شود. یکی از انواع پرطرفدار امروزه قورمه سبزی در ترکیب با گوشت مرغ است که طعم خاص و لذت بخشی دارد و معمولاً پذیرای ذائقه علاقه مندان به مصرف گوشت سفید واقع می شود. در ادامه با ما همراه باشید تا طرز تهیه قورمه سبزی با مرغ مجلسی را به شما آموزش دهیم.
وسایل مورد نیاز برای پختن قورمه سبزی
برای تهیه خورشت سبزی نیازی به تجهیزات پیچیده نیست و فقط به وسایل زیر نیاز دارید:
- تخته برش و چاقوی تیز برای تکه کردن مرغ
- ساطور، چاقوی بزرگ یا سبزی خردکن برای خرد کردن سبزی
- یک ظرف کوچک برای ترکیب ادویه ها
- قابلمه بزرگ برای پخت قورمه سبزی
سبزی خورشتی مخصوص قورمه سبزی
در خورشت سبزی از تره، شنبلیله، گشنیز، اسفناج و جعفری استفاده می شود که شما به راحتی می توانید این ترکیب را از سبزی فروشی ها تهیه کنید. تره زیاد در قورمه سبزی باعث تندی، و شنبلیله زیاد باعث تلخ شدن طعم قورمه می شود.
طرز تهیه قورمه سبزی با مرغ
1. خیساندن و پختن لوبیا
برای تهیه قورمه سبزی با مرغ مجلسی، اول لوبیا چیتی یا لوبیا قرمز را درون یک کاسه آب خیس کنید و اجازه دهید حداقل 6 ساعت تا یک شب کامل به خوبی خیس بخورد تا نفخ لوبیا به طور کامل گرفته شود. این کار باعث می شود لوبیا راحت تر و سریع تر پخته شود و از نفخ و سنگینی معده جلوگیری کنند. در صورت امکان چند مرتبه آب خیسانده لوبیا را عوض کنید. بعد از اینکه لوبیا به اندازه کافی خیس خورد، آن را در یک قابلمه بریزید و با حرارت ملایم بپزید. حرارت نباید زیاد باشد تا لوبیا بتواند به طور یکنواخت و بدون سوختن در مدت زمان طولانی پخته شود. زمان پخت لوبیا به نوع لوبیا و مدت خیساندن آن بستگی دارد.
2. آماده سازی و تفت سبزی قورمه
در مرحله دوم، سبزی قورمه را به طور کامل بشویید و بعد از اینکه خشک شد آن را با چاقو، ساطور یا دستگاه سبزی خردکن کاملا خرد کنید. سپس سبزی ها را در یک تابه قرار داده و با حرارت کم، تفت دهید تا به اصطلاح آب آن ها کشیده شود. بعد از اینکه آب سبزی کشیده شد، کمی روغن به آن اضافه کرده و به خوبی سرخ کنید. اگر از قبل سبزی سرخ شده یا منجمد در یخچال داشتید، می توانید از آن استفاده کنید. سبزی پخته و منجمد ظاهر و طعم قورمه سبزی را بهتر می کند.
3. خرد کردن پیاز
در این مرحله، ابتدا پیازها را پوست گرفته و خرد کنید. سپس در یک قابلمه یا تابه مناسب، کمی روغن سرخ کردنی ریخته و پیازها را به حدی که کمی تغییر رنگ دهند تفت دهید.
4. آماده کردن مرغ
در این مرحله سینه یا ران مرغ را تمیز کرده و پوست و استخوان ها را جدا کنید و سپس با یک چاقوی تیز آن را به قطعات کوچک و مکعبی برش دهید. استفاده از سینه مرغ در قورمه سبزی با مرغ انتخاب مناسب تری است.
5. تفت دادن مرغ قورمه با پیاز و ادویه
به پیاز در حال تفت، اندازهی نمک، ادویه و زردچوبه اضافه کنید. سپس تکه های مرغ را به آن اضافه کرده تا با پیازها در قابلمه سرخ شوند.
6. اضافه کردن سبزی پخته به مرغ و پیاز
حالا وقت این است که سبزی قورمه را به گوشت مرغ و پیازها اضافه کرده و آن ها را تفت دهید و سپس لوبیا را اضافه کنید. آب را تا جایی که روی مواد را بگیرد ریخته و همراه با اندازهی نمک، فلفل و ادویه دلخواه هم بزنید و بگذارید تا بپزد.
7. اضافه کردن لیمو عمانی و آب لیموترش
با یک چنگال چند سوراخ در لیمو عمانی ایجاد کنید، هسته ها را درآورده و سپس آن را به قورمه سبزی با مرغ در حال پخت اضافه کنید. اضافه کردن چند قطره آب لیموترش تازه به خوشمزگی بیشتر قورمه سبزی شما کمک می کند.
8. جا افتادن خورشت قورمه سبزی
بعد از اضافه کردن لیمو عمانی در قابلمه را گذاشته و اجازه دهید قورمه سبزی با حرارت ملایم بپزد. یک ساعت تا یک ساعت و نیم زمان می برد تا قورمه سبزی با مرغ به خوبی جا بیفتد.
نکات مهم برای طرز تهیه بهترین قورمه سبزی با مرغ مجلسی و خوشمزه
برای داشتن تجربه بهتر در ادامه نکاتی را به صورت پرسش و پاسخ تهیه کردیم که می توانید از آن ها در طرز تهیه قورمه سبزی با مرغ استفاده کنید.
چه عواملی می تواند موجب تلخ شدن قورمه سبزی شود؟
امکان دارد قورمه سبزی به چند دلیل زیر تلخ شود:
- سرخ شدن زیاد سبزی ها
- استفاده از لیمو عمانی تلخ در آن
- پیاز بیش از حد سرخ شود و ته بگیرد
- استفاده بیش از حد از شنبلیله در سبزی قورمه
چطور می توان از تلخ شدن قورمه سبزی جلوگیری کرد؟
برای جلوگیری از تلخ شدن قورمه سبزی باید از عوامل تلخ کننده مذکور به اندازه مناسب استفاده کرد. همچنین سبزی ها و پیاز نباید بیش از حد سرخ شوند.
برای لعاب دار شدن و خوشرنگ شدن قورمه سبزی با مرغ چه باید کرد؟
استفاده از اسفناج در قورمه سبزی باعث لعاب دار شدن و رب گوجه فرنگی باعث خوشرنگی بیشتر خورشت می شود.
زمان پخت مناسب برای قورمه سبزی چقدر است؟
برای اینکه قورمه سبزی خوب جا بیفتد و لعاب دار شود باید حداقل 3 ساعت بپزد.
سبزی خورشتی را چگونه باید خرد کرد؟
سبزی ها را هر چه ریزتر خرد کنید، طعم و مزه سبزی ها بهتر منتقل می شود و همچنین فرآیند پخت را سریع تر می کند. اگر سبزی ها را خرد نکنید یا درشت خرد کنید، زمان بیشتری برای پختن نیاز خواهد بود و خورشت به طور کامل جا نمی افتد.
آیا می توان سبزی خام را به همراه لوبیا و مرغ در ابتدای پخت اضافه کرد؟ یا بعد از سرخ کردن باید اضافه شوند؟
شما می توانید از هر دو روش استفاده کنید. می توانید سبزی را به همراه لوبیا و گوشت از ابتدای پخت اضافه کنید باهم بپزید و یا پس از سرخ کردن سبزی، لوبیا و گوشت را به خورشت اضافه کنید. استفاده از هر دو روش به ذائقه شما بستگی دارد و هر دو حالت می توانند نتیجه خوبی را برای قورمه سبزی به ارمغان بیاورند.
آیا می توان از سبزی منجمد برای تهیه قورمه سبزی استفاده کرد؟
بهتر است از سبزی های تازه برای تهیه قورمه سبزی استفاده کنید. سبزی های تازه تر، طعم و مزه بهتری دارند و باعث می شوند خورشت شما خوشمزه تر شود. در صورت استفاده از سبزی منجمد بهتر است از قبل سرخ شود.
قورمه سبزی خوب چه بافتی دارد؟ رقیق است یا غلیظ؟
غلیظ . هرچه قورمه سبزی غلیظ تر باشد طعم و مزه خورشت بیشتر می شود. اگر آب خورشت بیش از حد باشد، ممکن است طعم و مزه غذا کم تر و خورشت آبکی و رقیق تر شود.
آیا می توان از لوبیا چیتی یا سفید به جای لوبیا قرمز برای تهیه قورمه سبزی استفاده کرد؟
بله، شما می توانید از هر دو نوع لوبیا چیتی یا سفید استفاده کنید. انتخاب نوع لوبیا در قورمه سبزی بستگی به ذائقه شما دارد. هر دو نوع لوبیا می توانند به خورشت شما طعم خاصی بیافزایند.
چرا بعضی ها در قورمه سبزی از عصاره قلم استفاده می کنند؟
عصاره قلم می تواند به خورشتتان طعم و مزه بیشتری بدهد و روغن قورمه سبزی را غنی تر کند. برای استفاده از عصاره قلم، قلم را به همراه سبزی ها سرخ کنید و بعد عصاره آن را استخراج کرده و به سبزی ها اضافه کنید. البته، استفاده از عصاره قلم بستگی به سلیقه شما دارد و اجباری نیست.
منبع کتاب کاله
منبع: فرارو