معاون ظریف: صادرات بهترین راه جهش تولید است

به گزارش تعطیلات رو، معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه گفت: بهترین راه رسیدن به جهش تولید مدنظر رهبر معظم انقلاب، صادرات است.

معاون ظریف: صادرات بهترین راه جهش تولید است

به گزارش خبرنگاران، غلامرضا انصاری، روز چهارشنبه در دیدار با رئیس و اعضای اتاق بازرگانی تبریز با اشاره به تحولات داخلی در کشور و خروج نفت به عنوان بخشی از درآمد کشور از بودجه، اضافه نمود: در این راستا باید از یک کشور وارد کننده به یک کشور صادر کننده تبدیل شویم و راهی غیر از این برای داشتن درآمد ارزی وجود ندارد.

وی گفت: برای رفتن به این سمت باید روحیه افراد وارد کننده متحول و آنان به افراد صادر کننده تغییر یابند و فرهنگ جامعه صادراتی باید بر اساس کیفیت کار، صداقت و رعایت تعهدات باشد.

معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه با اشاره به اینکه این کار، یعنی رفتن به سمت یک کشور صادراتی، در کشور اتفاق افتاده است، گفت: اگر نتوانیم به صادرات کمک و بازارهای جدیدی در دنیا ایجاد کنیم، تولید کنندگان ما به شدت دچار آسیب خواهند شد،زیرا که بازار 80 میلیونی کشور جوابگوی جهش تولید نمی تواند باشد.

انصاری، با اشاره به اینکه در بازارهای صادراتی کشور ما تنوع ایجاد شده است، ادامه داد: هم اکنون علاوه بر اینکه کشورهای همسایه موضوع اصلی تجارت خارجی جمهوری اسلامی ایران هستند، توانسته ایم در بازارهای شرق نیز حضور خوبی پیدا کنیم.

وی یکی از اولویت های وزارت امور خارجه در سال 99 را کمک به صادرات اعلام و یادآوری کرد: با توجه به تحریم ها و شرایط ویژه اقتصادی نیاز به پیدا کردن راه ها و بازارهای جدید برای صادرات و داشتن تنوع صادراتی وجود دارد.

معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه گفت: برای اداره کشور و رقابت در بازارهای مختلف دنیا هیچ راهی جز صادرات پیروز و سالم نداریم، بنابراین در سال های تحریم روز به روز موضوع صادرات و تجارت جدی تر شده است.

انصاری، با اشاره به اینکه در سال 98 به حدود 120 کشور دنیا صادرات داشتیم، اضافه نمود: این کار با وجود اعمال تحریم ها، پیروزیت بزرگی برای کشور بود چرا که حضور در این بازارها برغم اینکه صادرات ما حجم بزرگی نداشت، مهم است.

وی با اظهار امیدواری برای کمک وزارت امور خارجه به صادرات کشور گفت: باید نگاه وارداتی در کشور را به نگاه صادراتی تبدیل کنیم و سیاست خارجی نیز در این راستا نیاز به تغییر دارد و حضور ما در کشورهای دیگر باید به شکل باشد که بتوان بازار آن ها را در اختیار خود قرار داد.

معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه با تأکید بر اینکه در سال 99 و 1400 باید صادرات و واردات هوشمند داشته باشیم، گفت: با توجه به شیوع ویروس کرونا، امسال نیازمند صادرات با استاندارد هستیم چراکه اکنون کالاهای ما از مرزهای عراق به علت عدم سلامت و استاندارد برگشت داده می شود.

انصاری، با بیان اینکه برای صادرات نیاز به تنوع بازار صادراتی و رعایت بهداشت کالای صادراتی، داشتن استاندارد و بسته بندی خوب داریم، ادامه داد: تجار باید صادرات به بازار چین و هند را جدی بگیرند چراکه در اختیار دریافت بازار حتی یک ایالت این کشورها برای صادرات کشور ما کافی است.

وی با اشاره به موقعیت خوب استان های آذربایجان شرقی و غربی و هم مرزی آن ها با 4 کشور خارجی، یادآوری کرد: این استان ها دارای ظرفیت های بالای صادراتی و تجار و بازرگانان توانمندی هستند و می توانند از این قابلیت ها برای حضور پیروز در بازار این کشورها استفاده کنند.

انصاری از تاجران خواست تا چرخه تولید با عراق ایجاد و با حضور در این کشور اقدام به تولید و صادرات کالا کنند تا هم برای طرف مقابل و هم برای خودمان منافع ایجاد کنیم.

نگرش به صادرات در وزارت امور خارجه باید تغییر یابد

رئیس اتاق بازرگانی تبریز نیز در این دیدار گفت: نگرش به صادرات و صادرکنندگان باید در کشور و وزارت امور خارجه تغییر یابد چراکه فرقی بین دولت و بخش خصوصی وجود ندارد و همه در یک قالب برای رشد و توسعه کشور فعالیت می کنند.

یونس ژائله، با بیان اینکه نگاه اتاق تبریز در صادرات تنها به کشورهای همسایه نیست بلکه فراتر بوده و با کشورهای آفریقایی ارتباط خوبی دارد، گفت: این استان ظرفیت بزرگی در صادرات دارد و رابطه خوبی با کشورهای همسایه مانند ارمنستان و عراق دارد و برای حضور و دستیابی به بازار کشورهای آفریقایی برنامه ریزی شده است.

وی گفت: دولت جمهوری اسلامی ایران امکانات وسیعی در کشورهای دیگر دارد که باید از آن ها به نحو احسن بهره برداری کرد و در این زمینه می توان با تقویت توان بخش خصوصی آن ها را برای سودآور کردن این امکانات و ایجاد بازار صادراتی تشویق کرد.

رئیس اتاق بازرگانی تبریز گفت: باید بخش خصوصی تغییرات و حرکات جدیدی در اتاق های بازرگانی ایجاد و بخش بین الملل را فعال تر کند تا ارتباط خود را با بخش بین الملل وزارت امور خارجه را قوی تر کند تا با همکاری هم بتوانند صادرات را افزایش دهند.

ژائله با اشاره به اینکه شیوع ویروس کرونا ضربه بسیار سنگینی به اقتصاد کشور زد، ادامه داد: با این وجود این ویروس فرصت های جدیدی را فراهم کرده که باید از این فرصت ها استفاده بهینه کرد و از ظرفیت بالای کشور در تولید مواد بهداشتی و صادرات آن به کشورهای مختلف استفاده کرد.

وی یادآوری کرد: کشور از حالت اقتصاد تک محصولی و اتکا به نفت خارج شده و باید در این شرایط با تولید کالا علاوه بر تامین نیاز داخلی به فکر صادرات به کشورهای دیگر از جمله کشورهای آفریقایی بود.

به گزارش ایرنا، رئیس اتاق بازرگانی تبریز با تأکید بر اینکه رابطه اقتصادی می تواند کشورها را به هم نزدیک یا آن ها را از هم دور کند، گفت: اقتصاد باید در اولویت سیاست های دولت قرار گیرد و در این راستا نیازمند گفتمان جدید هستیم که باید این گفتمان هرچه سریعتر شروع شود.

ژائله، اضافه نمود: راه رشد صادرات داشتن نیروی انسانی ماهر بوده و باید فرهنگ توسعه تجارت در کشور به ویژه وزارت امور خارجه ایجاد شود.

در این دیدار تعدادی از اعضای اتاق بازرگانی تبریز مسائل خود را در حوزه صادرات ارائه کرده و خواستار رسیدگی و رفع این مسائل شدند.

منبع: خبرگزاری تسنیم
انتشار: 20 مرداد 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: tatilatro.ir شناسه مطلب: 1127

به "معاون ظریف: صادرات بهترین راه جهش تولید است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "معاون ظریف: صادرات بهترین راه جهش تولید است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید