آمریکا برای تمرکز بر روسیه و چین، احتمالا از نیروهایش در آفریقا می کاهد
به گزارش تعطیلات رو، روزنامه نیویورک تایمز گزارش داده است که وزارت دفاع آمریکا در حال آنالیز طرح کاهش نیروهای خود در آفریقا و افزایش تمرکز بر روسیه و چین است.
با تور چین سفری خاطره انگیز را تجربه کنید.
به گزارش گروه بین الملل خبرنگاران، روزنامه نیویورک تایمز روز سه شنبه به نقل از منابع آگاه نوشته است که مارک اسپر وزیر دفاع آمریکا در حال آنالیز طرح کاهش قابل توجه یا حتی خروج کامل نیروهای نظامی آمریکا از غرب آفریقاست.
بنا بر این گزارش، خروج از تأسیسات تازه تأسیس و 110 میلیون دلاری پهپادی آمریکا در نیجر و خاتمه دادن به برنامه پشتیبانی از نیروهای نظامی فرانسه در اقتصادی، نیجر و بورکینافاسو از جمله طرح های مورد آنالیز در پنتاگون است.
این روزنامه، این اقدام را اولین گام در جهت تغییر آرایش نیروهای نظامی آمریکا در دنیا با هدف تمرکز بیشتر بر روسیه و چین، توصیف نموده است. در جدیدترین نسخه راهبرد امنیت ملی آمریکا که در سال 2017 رونمایی شد، عنوان شده است که دنیا اکنون در عصر رقابت قدرت های بزرگ به سر می برد و آمریکا هم باید از این پس به جای تمرکز بر جنگ با گروه های تروریستی، بر مقابله با رقبای بزرگی چون روسیه و چین، متمرکز گردد.
به نوشته نیویورک تایمز، انتظار می رود اولین تصمیمات در خصوص تغییرات حضور نظامی آمریکا در آفریقا در ماه آینده میلادی اتخاذ گردد. این روزنامه پیش بینی نموده است که اعلام خروج نیروهای آمریکایی از آفریقا با انتقاد نمایندگان کنگره، متحدان آمریکا و مقام های نظامی روبرو گردد.
دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در جریان رقابت های انتخاباتی سال 2016، وعده داده بود که به جنگ های بی خاتمه آمریکا خاتمه دهد، با این وجود آمریکا هنوز هم 200 هزار نیرو در خارج از کشور دارد، معادل همان میزان نیرویی که سه سال پیش هم، زمانی که ترامپ کاخ سفید را تحویل گرفت، نیروی آمریکایی در خارج از مرزهای این کشور مستقر بود.
نیویورک تایمز نوشته است که طرح کنونی اسپر هم به معنی کاستن از حضور نظامی خارجی آمریکا نیست، بلکه واشنگتن در حال انتقال نیروهای خود از یک میدان نبرد به میدانی دیگر و انجام بازموازنه است.
به گفته مقام های آمریکایی، در همین چارچوب پنتاگون کاهش نیروهای مستقر در آمریکای لاتین، افغانستان و عراق را نیز در برنامه دارد.
این روزنامه نوشته است که هدف اسپر این است که نیروهای آمریکایی را از نبرد با گروه های تروریستی در مناطق دور از خاک آمریکا خارج کند، خصوصا از نبرد با گروه هایی که یا توان حمله به آمریکا را ندارند، یا اعلام ننموده اند که چنین هدفی دارند.
آمریکا در سال های اخیر به بهانه آموزش نیروهای محلی برای مبارزه با گروه هایی چون بوکوحرام و گروهک های وابسته به القاعده و داعش در غرب آفریقا حضور نظامی داشته است. دو سال پیش در جریان یکی از حملات تروریستی در نیجر، 4 نظامی آمریکایی کشته شدند. آن حادثه نقدها زیادی علیه پنتاگون به راه انداخت و حالا هم اسپر چرایی حضور آمریکایی ها در آن نقطه از دنیا را مورد سؤال قرار داده است.
با این وجود، نیویورک تایمز نوشته است که پنتاگون در طرح های خود برای کاستن از میزان حضور نظامی در آفریقا با سؤالاتی هم روبرو است. یکی از این سؤالات این است که شاید خروج آمریکا این مناطق، خلأیی ایجاد کند که دیگر قدرت های دنیا آن را پر نمایند. سؤال دیگر هم در خصوص احتمال افزایش بی ثباتی در این مناطق بعد از خروج آمریکاست.
بنا بر این گزارش، اسپر تا ماه آینده میلادی به مقر فرماندهی آمریکا در آفریقا فرصت داده تا پیش نویس طرح کاهش حضور نظامی در این منطقه را ارائه کند.
همچنین آنطور که مقام های آمریکایی به نیویورک تایمز گفته اند، اسپر احتمالا ظرف ماه های آینده نیروهای آمریکایی مستقر در عراق را هم از 5000 نفر کنونی به 2500 نفر کاهش دهد. وی همچنین اعلام نموده که مایل 4000 نفر از 13000 نیرویی را که هم اکنون در افغانستان مستقر هستند، از این کشور خارج کند.
این در حالی است که انتظار می رود هم فرماندهان مقر فرماندهی آمریکا در آفریقا، هم نمایندگان کنگره و هم متحدانی چون فرانسه با طرح کاهش نیروهای آمریکایی در آفریقا مخالفت نمایند. با این وجود اسپر هرگز میل خود به تغییر آرایش نیروهای آمریکایی در خارج از کشور را پنهان ننموده است.
این روزنامه نوشته است که حتی در مناطقی هم که انتظار می رود تعداد نیروهای آمریکایی ثابت بماند، پنتاگون کشورهای میزبان را برای افزایش سهمشان در تأمین هزینه های حضور این نیروها تحت فشار قرار داده است.
به عنوان نمونه، اسپر اخیرا دولت کره جنوبی را برای پرداخت سالانه تا 5 میلیارد دلار برای تأمین هزینه میزبانی از 28500 نیروی آمریکایی مستقر در این کشور، تحت فشار قرار داد. این رقم در قیاس با مبلغی که سئول سال جاری پرداخت کرد، پنج برابر بیشتر است. علاوه بر این، گزارش شده است که پنتاگون در حال رایزنی با عربستان سعودی است تا این کشور را متقاعد کند که میلیاردها دلار در غالب تسهیم هزینه ها برای میزبانی از نیروهای آمریکایی، به واشنگتن بپردازد. آمریکا اخیرا به بهانه مقابله با تهدید ایران، 3000 نیروی نظامی در عربستان سعودی مستقر کرد.
ق
منبع: خبرگزاری فارس