راهکارهایی برای رهایی از روابط فرازناشویی

به گزارش تعطیلات رو، خانواده به عنوان کوچک ترین واحد اجتماعی در جوامع مختلف، همیشه نیازمند روش هایی برای حفظ بنیان خود است که از سوی تشکیل دهندگان آن باید مورد توجه قرار گیرد. محققان کشور برای سلامت این نهاد و جلوگیری از بروز روابطی خارج از آن، نقش چند عامل را آنالیز نموده اند.

راهکارهایی برای رهایی از روابط فرازناشویی

به گزارش خبرنگاران، خانواده اصلی ترین هسته هر جامعه و کانون حفظ سلامت روان و بهداشت روانی است. این واحد اجتماعی، نه تنها محل یافتن احتیاجهای عاطفی، مادی، تکاملی و معنوی اعضای خود است، بلکه مبدأ بروز عواطف انسانی و کانون صمیمانه ترین روابط و تعاملات بین فردی است. وجود یک جامعه سالم وابسته به تشکیل خانواده های پایدار، پویا و بانشاط است و تحقق خانواده سالم مشروط به برخورداری افراد آن از سلامت روان و داشتن روابط مطلوب با یکدیگر است برهمین اساس روابط بین زوجین یکی از مهم ترین مشخص نماینده های عملکرد خانواده سالم است.

بر اساس نظر متخصصان، یکی از عوامل آسیب زا در ساختار، ثبات خانواده و سلامت زندگی زوجین، که با زیرپاگذاشتن تعهد و اعتماد در خانواده پدید می آید، روابط فرازناشویی است. روابط فرازناشویی موضوعی است که زوج درمانگران به صورت منظم در کارهای بالینی شان با آن روبرو می شوند و می تواند تجربه ای گیج نماینده و دردناک برای همه کسانی باشد که با آن درگیرند.

روابط فرازناشویی یکی از دلایل عمده طلاق و ازهم پاشیدن ازدواج است. این مسئله باعث شده که پژوهش ها به دنبال کشف ابعاد مختلف روابط فرازناشویی، عوامل مؤثر بر آن و ارائه راهکارهایی برای ارتقای سلامت خانواده باشد.

در همین رابطه، محققانی از دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه به انجام مطالعه ای پرداخته اند که در آن به آنالیز نقش عواملی چون صمیمیت زناشویی و سبک های عشق ورزی در بروز روابط فرازناشویی پرداخته شده است.

این تحقیق روی 650 نفر از افراد متأهل شامل 357 زن و 293 مرد از شهر تهران اجرا شده است. این افراد داده های مورد احتیاج پژوهشگران را با استفاده از پرسشنامه های تخصصی فراهم آوردند. این داده ها سپس به یاری روش های آماری و نرم افزارهای کامپیوتری تجزیه وتحلیل شدند.

یافته های این پژوهش نشان می دهند که برخورداری همسران از عواملی چون همدلی، صمیمیت، تفاهم، آگاهی، مهارت های ارتباطی، سبک های دلبستگی و عشق ورزی در ازدواج، به سلامت زناشویی و ایجاد آرامش در تعاملات با یکدیگر منجر شـده و سلامت خانواده را ارتقا می دهد.

در این خصوص، سعیده السادات حسینی، استادیار گروه روان شناسی و مشاوره دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه و سایر همکارانش در این تحقیق می گویند: بر اساس نتایج این پژوهش و با توجه به اهمیت شکل گیری سبک های دلبستگی در خانواده، پیشنهاد می گردد برنامه ریزی جامعی در راستای تغییر سبک های دلبستگی ناایمن بچه ها از سنین کودکی و آموزش والدین تحت نظارت کارشناسان در زمینه افزایش صمیمیت و همدلی زوجین و مهارت آموزی فرزندپروری قبل از والدشدن برای یادگیری اصول صحیح تربیتی و تعامل مناسب با فرزند صورت پذیرد تا با پیشگیری به هنگام و کم هزینه، از شکل گیری آسیب های اجتماعی بعدی و به خطر افتادن سلامت خانواده جلوگیری کرد.

به گفته این محققان، از یافته های این پژوهش می توان در مشاوره های قبل از ازدواج، مشاوره خانواده و مشاوره های فردی برای شناسایی افراد در معرض خطر روابط فرازناشویی استفاده کرد. همچنین با توجه به اینکه طرح واره ها در شکل گیری انتظارات و باورهای افراد درباره صمیمیت بین زوجین نقشی مهم و رضایت زناشویی رابطه ای نزدیک با رضایت از زندگی زناشویی و ارتقای سلامت خانواده دارند به نظر می رسد برای ارتقای بهداشت روان زوجین باید توجه خاصی به خانواده ها گردد.

در این راستا، به بیان حسینی و همکارانش که نتایج پژوهش خود را در فصل نامه آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت ایران متعلق به انجمن علمی آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت ایران منتشر نموده اند مشاوران، روان شناسان و رسانه های ارتباطی می توانند با آگاهی بخشی به خانواده ها و با بالابردن سطح اطلاعات افراد، از بروز ارتباطات ناسالم بین فردی و نارضایتی زناشویی در آینده پیشگیری نمایند و در بحث ارتقای سلامت زندگی زوجین، راهکارهایی برای کاهش آسیب هایی که سلامت خانواده را به مخاطره می اندازد ارائه دهند.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 27 آذر 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: tatilatro.ir شناسه مطلب: 618

به "راهکارهایی برای رهایی از روابط فرازناشویی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "راهکارهایی برای رهایی از روابط فرازناشویی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید